"Teknik direktörlük yapmak istiyorum"

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon sonunda sözleşme yenilemediği futbolcu Hasan Şaş, futbolu bıraktığını, hedefinin teknik direktörlük yapmak olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 26.08.2009 - 11:08
Abone Ol google-news

Galatasaray'ın eski futbolcusu Hasan Şaş, şu an yorumculuk yaptığını, ancak uzun vadede hedefinin teknik direktör olarak görev almak olduğunu kaydederek, ''İnsan futbolu bırakınca kendini bir boşlukta hissediyor. Ben de ilk olarak TRT'de başlamak istedim ama beni uzun süre bu iş tatmin etmez. Hedefim teknik direktörlük. A antrenörlük lisansım var. İyi bir teknik direktör ile birlikte birkaç sene çalışmak, ondan sonra kendim bu yolda ilerlemek istiyorum. Antrenörlük lisansım var ama teknik direktörlük lisansı almam lazım. Bunun için de kursa gideceğim'' dedi.

Diğer arkadaşlarının ayrılmasını gördükten sonra açıkçası iyi şekilde ayrılmayı beklemediğini kaydeden Hasan, ''Sanki bir gelenek haline geldi bu Galatasaray'da ama tabi diğer arkadaşlarımın hiç biri kendi taraftarları tarafından ıslıklanmadı. Kendi taraftarları onlara küfür etmedi. Özellikle Hamburg maçından bahsediyorum. Ali Sami Yen'den alkışlarla gitmek isterdim. Böyle ayrılışım beni üzdü'' ifadesini kullandı.

Hasan Şaş, ''Seyrantepe Stadı açıldığında, mesela UEFA kadrosu ile o zamanki takım açılış maçı yapsa sizce nasıl olur? Böyle bir öneri gelirse kabul eder misiniz?'' şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı:
''O günkü yönetimin durumuna bağlı. Şu an olsa ya da 2 ay sonra olsa kabul etmem. Şu andaki pozisyonum bunu kabul edecek durumda değil. Biraz bana yapılanları hazmetmem lazım. En az 1 yıl geçmesi lazım. Ben böyle gönderilmeyi hak etmedim. Islıklar, küfürler, cep telefonuna mesajla gönderilmeyi hak etmedim.''


"Rijkaard'ın Barcelona dışında bir başarısı yok"

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Frank Rijkaard ile ilgili görüşleri de sorulan Hasan Şaş, ''Hem Rijkaard Galatasaray için, hem Galatasaray Rıjkaard için bir şans'' dedi.

''Hiçbir teknik direktörün eline Galatasaray'da böyle bir kadro vermediler'' ifadesini kullanan Hasan, ''Bu kadar derinlemesine bir kadro var. Rijkaard'ın Barcelona dışında bir başarısı yok. Geçen sene de Guardiola 3 tane kupa aldı. Ondan önce Cruyff vardı, o da Barcelona'da kupa aldı. Barcelona'ya kim gelse 2 senede bir kupa aldı. Rijkaard'ın Galatasaray'da alacağı UEFA kupası onun tekrar Avrupa'da bir yerlere gelmesini sağlayacak. Rijkaard'ın Galatasaray'da UEFA Kupasını bu kadro ile kaldırması lazım'' diye konuştu.


"Arda misyonunu tamamlayınca gitmeli"

Hasan Şaş, ''Arda yurtdışına gitmeli mi?'' sorusu üzerine de, ''Türkiye'de hiçbir şey daha iyi olmaz. Mustafa Denizli 2 kupalı adam ne oldu? 3 haftada herkes yerin dibine sokuyor. O zaman bu Arda için de geçerli Tuncay için de geçerli başkası için de geçerli. Arda buradaki misyonunu tamamladığı anda yurtdışına gidecek, gitmez ise burada mutlaka bir sezonu kötü geçecek ve üstüne gelecekler. Sonraki sezon tekrar iyi oynamaya çalışacak ve bir başka sezon tekrar düşüş yaşayacak ve ne olacak? Sonuçta Arda yorulacak. İnşallah UEFA Kupası'nı bu sene veya önümüzdeki sezon kaldıracağı zaman hemen orada yurtdışına gideceğini açıklayacak. Yoksa onun dışında Arda için Türkiye'de daha fazla şey olacağına inanmıyorum. Bu sözü Arda'nın futbolculuğu açısından değil, insanların bakış açısından dolayı söylüyorum'' ifadelerini kullandı.


"Türkiye için fazla bir kadro"

Hasan Şaş, Galatasaray'ın bu sezon Türkiye için fazla bir kadro kurduğunu iddia etti.
Yönetimin bu yıldan korktuğunu dile getiren Hasan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Geçen sene ligi 5. bitirdiler, bu sene de başarısız olurlarsa birçok şey yerinden oynayacak. Neler oynayabilir? Yönetim yerinden oynayabilir, mart ayında seçim var çünkü. Futbolcuların hepsi başarısızlık halinde kendilerinin de gönderilebileceğini düşünür hale gelebilirler. Onun için çok pahalı ve kaliteli transferler yapıldı. Kaliteli transfer para ile olur. Türkiye ligine fazla transferler yaptılar bence. Galatasaray bu kadrosu ile Fransa'da, Almanya'da şampiyon olabilir. Türkiye ligi için fazla bir kadro.''


"Mahkemeye verseydim, transfer yapamazlardı"

Hasan Şaş, Galatasaray'da parasının kaldığını ve henüz bunları alamadığını ifade ederken, bunun hassas bir konu olduğunu ve kendisinin seyircinin önüne atıldığını iddia etti.

Hasan, ''Şu anda bütün arkadaşlarım paralarını aldılar. İnsanların bilmediği bir şey var; Galatasaray'ı ben mahkemeye verseydim Galatasaray transfer yapamazdı. Transfer tescili yapamazlardı. İnsanlar çok fazla bilgi ve donanıma sahip olmadığı için kaçırıyorlar. Şu anda bütün alacaklarım kulüpte duruyor buna rağmen ben bir uzlaşma bekliyorum yönetimden. Uzlaşma olmazsa yapacak pek fazla da bir şeyim kalmıyor. O paralar benim çocuklarımın parası'' şeklinde konuştu.


"Fenerbahçe'den 5 kere teklif aldım"

Hasan Şaş, ''Galatasaray'da oynarken diğer kulüplerden teklif aldınız mı?'' sorusunu ise, ''Fenerbahçe'den 5 kere teklif aldım hayatımın her döneminde ama hiçbir zaman kabul etmedim'' diye yanıtladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler