"Temiz alın kirli dudak" polemiği sürüyor

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Erdoğan'ın Kayseri'de yaptığı konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu hedef alan ifadelerine ilişkin "laik Türkiye Cumhuriyeti hukukunda olmayan, İslami söylemlerdir" dedi.

Yayınlanma: 13.09.2011 - 08:41
Abone Ol google-news

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM Başkanlığı'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Temiz alın ve kirli dudak" yönelik sözlü cevaplaması için sorgu önergesi verdi.

Genç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na gönderdiği yazılı sorularında öncelikle Başbakan Erdoğan'a, "Kayseri'de yaptığınız konuşmada Sayın Kılıçdaroğlu'na hitaben (Ben temiz alnıma senin kirli dudaklarını sürdürmem, senin ağzın ve dudakların lanetli ve kirlidir) akıl almaz ifadeler kullandığınız, sarf ettiğiniz bu ifadeler laik Türkiye Cumhuriyeti hukukunda olmayıp, İslami söylemlerdir" tepsitini yaparak şu soruları sordu:

"İslam hukukunda bir kişinin veya organlarının lanetli sayılmasının koşulları nelerdir? Bir kişinin ağzının veya dudaklarının kirli, lanetli olduğunu nasıl tespit edebiliyorsunuz? Bu konuda herhangi bir ihtisasınız var mıdır? Bu ihtisası nerede ve ne zaman yaptınız? TBMM'de hakkında ihaleye fesat karıştırma, kalpazanlık, gibi soruşturma dosyası olan ve 9 yıldır iktidarda olup da hiçbir konuda hesap vermeyen, kamu kaynaklarını hiçbir sorumluluk duymadan, keyfi harcayan onbinlerce özelleştirmeyi keyfi yapan, bir kişinin alnı nasıl temiz olabiliyor? Açıklar mısınız?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler