Tepkiler sonuç verdi... AKP, vekillere çifte maaş düzenlemesini geri çekti

Adana’da tarikat yurdunda meydana gelen yangında 12 kişinin yaşamını yitirdiği saatlerde, üniversitedeki görevlerine dönen eski vekillere çifte maaş ayrıcalığı tanıyan düzenlemeyi TBMM Genel Kurulu’ndan geçiren AKP, tepkiler üzerine geri adım attı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın verdiği önergeyle madde yeniden görüşülmek üzere komisyona çekildi.

Yayınlanma: 02.12.2016 - 13:25
Abone Ol google-news

Gece yarısı önergesiyle getirdikleri çocuk tecavüzcülerinin cezasız kalmasına yönelik önergeyi toplumsal tepkiye direnemeyerek geri çekmek zorunda kalan AKP, vekillere ‘kadro bulunması durumunda istedikleri üniversitede görev yapma ve maaş ayrıcalığı’ tanıyan düzenleme konusunda da geri adım attı.

CHP ve HDP itiraz etmişti

Milli Eğitim’le ilgili torba yasada yer alan ve akademisyen kökenli emekli vekillere parlamentodaki görevleri sona erdiğinde hem istedikleri üniversiteye dönebilme ve hem de milletvekili emekli maaşının yanı sıra üniversiteden de maaş alma ayrıcalığı tanıyan düzenleme, Adana’daki yangının devam ettiği saatlerde CHP ve HDP’nin itirazlarına rağmen Meclis’ten geçirildi.

Birgün'den Sebahat Karakoyun imzasıyla yayınlanan habere göre; ‘Vekile ayrıcalık’ düzenlemesine yönelik tepkiler nedeniyle zor durumda kalan AKP, önceki gün gece yarısından sonra yeni bir hamle yaptı. Tasarının görüşmeleri devam ederken Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tartışmalı düzenlemeye ilişkin 37’nci maddenin yeniden görüşülmesi için önerge verdi.

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, Danışma Kurulu’nun görüşü alındıktan sonra hükümetin bu talebinin yerine getirileceğini bildirdi.

‘Direniş geri adım getirdi’

CHP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi Gaye Usluer, gelişme üzerine “Halk tepki gösterdiğinde, ülke direndiğinde iktidarın nasıl kontrol edilebildiğini bir kez daha gördük” yorumunu yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler