TESK, icraların acilen durdurulmasını istedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Odası Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 30 Temmuz’da ödenmesi gereken geçici vergisini ödemeyen esnafın icraya verildiğini kaydederek, Maliye Bakanlığı’ndan icraların acilen durdurulmasını istedi.

Yayınlanma: 24.08.2008 - 14:01
Abone Ol google-news

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Odası Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 30 Temmuz’da ödenmesi gereken geçici vergisini ödemeyen esnafın icraya verildiğini ifade ederek, Maliye Bakanlığı’nın icraları acilen durdurması gerektiğini vurguladı. TESK Başkanı Palandöken yaptığı açıklamada, Türkiye’nin akaryakıttaki yüzde 59.7’lik vergi ve harç oranları ile rekor kırdığını belirterek, “Türkiye 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı vergilerle birlikte 1.91 euroyu bularak, 27 AB ülkesini geride bıraktı. Yüksek vergiler hem rekabeti tahribat ediyor hem de kaçak akaryakıtı teşvik ediyor” dedi.

Kamyoncu esnafın zor günler geçirdiğini anlatan Palandöken, Türkiye’deki yaklaşık 750 bin kamyoncunun üçte ikisinin takoza çekildiğini ifade etti. Çalışan üçte birlik kısmının çoğunun ise yanmış yağ kullandığını kaydetti. Hükümetin acilen kamyoncu esnafı için iyileştirme yapması gerektiğini ifade eden Palandöken, çiftçilere, hava ve deniz yoluna yapılan iyileştirmelerden mutlaka nakliyecilerinde yararlanması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın esnafın durumunun iyileştirilmesi için çalışmaların hızlandırılmasını isterken, Maliye Bakanlığı’nın ise Başbakanın talimatlarına aykırı hareket ederek esnaf ve sanatkarları icraya verdiğini belirten Palandöken, şöyle devam etti: “30 Temmuz’da ödenmesi gereken geçici vergisini ödemeyen esnaf şu anda icraya verilmiş durumda. Daha üzerinden 20 gün geçmeden deli dumrul misali icraya verilen esnaf ne yapacağını şaşırmış vaziyette. Kimse borcunu inkar etmiyor. Ancak, Türkiye’deki ekonomik şartlar ve yaşanan son siyasi gelişmeler ortada. Daha bu şartlar iyileşmeden insanları icraya verip yeni bir kaos oluşturmanın bir anlamı yok. Maliye Bakanlığı’nın direktifleri ile bu icraların durdurulmasını istiyoruz”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler