TGS: Medya kuruluşlarını kapatmak darbedir

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), OHAL kararnamesiyle 45 gazete, 17 televizyon, 23 radyo, 3 haber ajansı, 15 dergi ve 19 yayınevinin kapatılmasına tepki gösterdi. TGS’nin yaptığı açıklamada, “Gazeteleri, televizyonları kapatmak bir ‘darbe’ uygulamasıdır” denildi.

Yayınlanma: 28.07.2016 - 20:40
Abone Ol google-news

Darbe girişiminin ardından OHAL uygulamaları ile medya ve ifade özgürlüğünün ciddi tehdit altında olduğunu belirten TGS, bir süredir “FETÖ ile mücadele” adı altında gazetecilerin işsiz bırakıldığını kaydetti. Binlerce gazetecinin bir gecede OHAL KHK’siyle işsiz bırakılmasının, aileleriyle birlikte onbinlerce kişinin mağdur edilmesi anlamına geldiğini açıkladı.

“Demokrasiniz ile boğmayın bizi”

Binlerce medya emekçisinin mağdur edilmesini kabul etmediklerini söyleyen TGS, “Hükümet yetkililerinin ‘Hukuk sınırları içinde kalacağız, cadı avı yapmayacağız’ ifadelerini sıkça kullandığı bir ortamda, darbe girişiminin faturasını binlerce medya emekçisine çıkarmanın mantığını anlayabilmek mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile kapatılan medya kuruluşları arasında yer alan Kocaeli Manşet Gazetesi’nin TGS’ye örgütlü toplu sözleşmeli bir gazete olduğunu belirten TGS,  gazeteci üyelerinin işsiz kalması hakkında, “Üyelerimizin ve mağdur edilen meslektaşlarımızın yanlarında olduğumuzun bilinmesini isteriz.  131 medya kuruluşunun kapatılması, 91 gazeteci hakkında gözaltı kararı çıkartılması, biz gazetecileri “Demokrasiniz ile boğmayın bizi” dedirtecek hale getirmiştir” dedi.

TGS, “Cumhurbaşkanı’nı ve AKP hükümetini basın ve ifade özgürlüğüne yönelik baskılara son vermeye” çağırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler