Theresa Rebeck’in “Göl Kıyısı” festivalde sahnelendi

Talimhane Tiyatrosu, Theresa Rebeck’in yazıp Mehmet Ergen’in Türkçeye kazandırdığı “Göl Kıyısı” oyununu 19.İstanbul Tiyatro Festivali’nde 24-25-26 Mayıs akşamları Mehmet Ergen rejisiyle Şişli Blackout AVM içinde açtığı yeni sahnesinde oynadı.

Yayınlanma: 29.05.2014 - 23:15
Abone Ol google-news
 
 
 
Reji, oyunculuk ve metin olarak seyirciden tam not alan sosyo-psikolojik dramda; Evren Kardeş, Levent Öktem, Meltem Cumbul, Pelin Ermiş ve Ushan Çakır rol alıyor. Oyunda, Mehmet Ergen, metin seçiminden oyuncu seçimine kadar tümüyle çok başarılı bir reji ile en büyük alkışı hak ediyor.
 
Oyuncuların tümü rolüne çok yakışıyor. Usta oyuncu Levent Öktem ve oğlu rolünde genç oyuncu Uskan Çakır öne çıksa da oyuncuların tümü rollerini yüksek tempo ve birliktelikle oynayarak seyirciyi kıskıvrak yakalıyor.
 
Çağdaş, nesnel ve düşündürü olmayı başaran oyun, kadın yazar Rebeck’in müthişeserini ona teslim olmadan sahneye taşıyabilmeyi ustalıkla beceren erkek yönetmen Ergen’in nefes kesen birlikteliği olarak karşımıza çıkıyor.
 
Oyun, Massachusetts'de, ormanın derinlerinde boyası solmuş, ihmal edilmiş göl kıyısındaki ahşap bir evde geçer. Bu göl kıyısında aileyi derinden etkilemiş olan ve etkilemeye devam eden korkunç bir olayın gerçekleşmiştir. Anne ve iki çocuğu bu trajediyle yaşamaya çalışırken, baba kaçmış ya da terk etmeye zorlanmıştır. Oyun, yıllar önce bu evi terk etmiş, ilerleyen yaşına rağmen cazibesini ve özgüvenini kaybetmemişolan Richard’ın, genç sevgilisi Lucy ile eve gelmesiyle başlar. Richard, uzun yıllar sonra milyoner bir işadamı olarak karısının ve çocuklarının yaşadığı bu eve dönmüştür. Sahibi olduğu şeyleri, evi ve çocuklarını geri almak ister. Çocuklarının baba özlemini iyi değerlendirmeyi de başarır… Her mutsuz ailede olduğu gibi en büyük çaresizlik çocukların payına düşer.
 
Y

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler