THY'nin ilk çeyrekte zararı yüzde 61.5 arttı

THY'nin ilk çeyrek zararı yüzde 61.5 artışla 2.02 milyar lira oldu. THY artık kabin bagajı alınmayacağını ve iç hatlarda ikram olmayacağını da duyurdu.

Yayınlanma: 28.05.2020 - 10:28
THY'nin ilk çeyrekte zararı yüzde 61.5 arttı
Abone Ol google-news

Türk Hava Yolları'nın (THY) KAP'a bildirdiği finansal sonuçlara göre, hasılatı bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 3 civarı artışla 15.3 milyar lira olarak gerçekleşti. Finansman giderleri 859 milyon lira olarak gerçekleşti.

Koronavirüsün etkisiyle şubat ve mart aylarını oldukça kötü bir performans ile noktalamak zorunda kalan Türk Hava Yolları (THY) 2020 yılının ilk çeyreğinde 2 milyar 23 milyon TL zarar açıkladı.

İş Yatırım'dan yapılan değerlendirmede, "THY birinci çeyrekte koronavirüs salgının sebebiyle ciddi yara alan havayolu yolcu trafiğinin neden olduğu zayıf operasyonel marjlar nedeniyle bir önceki sene açıkladığı 1.25 milyar TL net zararrakamının üzerinde 2.02 milyar TL net zarar rakamı açıkladı. THY ilk çeyrekte salgın nedeniyle kapasite düşüşleri sonucu yakıt tüketiminin azalmasıyla akaryakıt korunma kontratlarının sonlandırılmasıyla ilgili olarak 383 milyon TL zarar kaydetti" denildi.

THY'nin koronavirüs salgınının etkisiyle yolcu sayısı mart ayında yüzde 53 gerilemiş, doluluk oranı da 17.6 puan düşmüştü. Ocak-Mart döneminde ise yolcu sayısı yüzde 20, doluluk oranı da 4.5 puan gerilemişti.

İKRAMLAR KALDIRILDI

THY’den son yapılan açıklamada iç hat uçuşlarının 4 Haziran’da dış hat seferlerinin ise 10 Haziran’da başlayacağı bildirilmişti.

THY artık kabin bagajı alınmayacağını ve iç hatlarda ikram olmayacağını da duyurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler