Tiyatroya soruşturma

Maltepe Gülsuyu’nda kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ortaya çıkan uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik’i anmak ve kentsel dönüşüm projelerini protesto etmek için tiyatro gösterisi düzenleyen Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi 19 kişiye soruşturma açıldı. 50 kişinin yer aldığı gösteride 19 öğrenci tek bir pankartı taşımakla suçlanıyor.

Yayınlanma: 14.12.2013 - 21:09
Abone Ol google-news

YTÜ Forumu tarafından 11 Ekim günü üniversitenin Beşiktaş Kampusu’ndaki Mimarlık Fakültesi önünde “Hepimiz Hasan Feritiz” oyunu sergilendi. 3 öğrencinin ana rollerde olduğu oyunda 50 öğrenci de figüranlık yaptı. Oyundan 2 ay sonra YTÜ Rektörlüğü bu gösteri yüzünden 19 öğrenciye soruşturma açtı. Öğrencilere gönderilen yazılarda, 11 Ekim tarihinde izinsiz pankart açmak ve slogan atmak iddiasıyla 6 Kasım 2013 tarihli YÖK Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin 13. maddesi uyarınca disiplin soruşturması açıldığı bildirildi.

19 Aralık’ta öğrenciler savunmalarını yapmak üzere rektörlüğe çağrıldı. Öğrenciler, haklarındaki soruşturmanın, yaptıkları etkinlikten 1 ay sonra yapılan yönetmelik değişikliğine göre açıldığına dikkat çekerek hukukun geriye doğru işletildiğini söyledi. Soruşturmanın “izinsiz pankart açmak” iddiasıyla başlatılmasına karşın gösteri sırasında “Rantsal dönüşüme destek veren rektör, Hasan Ferit’in katilidir” pankartını taşıyan öğrenciler soruşturmaya uğramadı. Hakkında soruşturma açılan öğrencilerden İsmail Er, “Oyunun senaryosunu yazıp yöneten arkadaşımıza soruşturma açılmadı. Burada öğrencilere karşı düşmanca bir tavır var” dedi. Öğrenciler, 50 kişi arasından 19 öğrencinin “özellikle seçildiğini” belirterek politik öğrencilerin hedefe konulduğunu, bu gösterinin


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler