TL'ye yatırım tavsiyesi

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 2012'de TL'nin değer kazanmasına izin verileceğini söyleyerek, TL'ye yatırım yapanların hep kazanacağını iddia etti.

Yayınlanma: 06.01.2012 - 11:11
Abone Ol google-news

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, geçen hafta Cuma piyasalara yapılan müdahalenin Türkiye Cumhuriyeti tarihin en sert müdahalesi olduğunu belirterek, "Müdahale etmeseydik dolar yıl sonunda 1,94 TL olabilirdi. Güçlü mesaj vermek gerekiyordu. Bundan sonra yüklü miktarda döviz satmak gerektiğini düşünmüyorum, küçük küçük satışlar gelebilir" dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Dünya Gazetesi işbirliği ile düzenlenen "Para Politikaları" konulu konferansa katılan Başçı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Birinci önceliklerinin enflasyonun oldukça düşük seviyede tutulması ve istikrarlı olması olduğuna işaret eden Başçı, cari açığa ilişkin aldıkları tedbirlerin hepsinin cevap verdiğini söyledi.

"2012'de Türk Lirasına yatırım yapanlar kazanacak"

2012'de Türk Lirası'nın (TL) dünyada en çok güçlenen, en çok değerlenen para birimlerinden biri olacağını vurgulayan Başçı, "2012'de Türk Lirasına yatırım yapanlar hep kazanacak.Merkez Bankası bu yıl TL'ni değer kazanmasına izin verecek" dedi.

Başçı, 1 doların 1 TL olmasının Türkiye için büyük bir risk oluşturacağını savunarak, "1 dolar 1 TL olsaydı, ihracatçı açısından kar marjlarının hepsini eskiye götürebilecek bir gelişme olurdu. Cari açığın büyüme eğiliminin ortaya çıktığı bir yılda Merkez Bankası 'Hayır 1 dolar 1 TL olmaz' dedi" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler