TMO'da yeni kontenjan

Toprak Mahsulleri Ofisi'ne bu yılın sonuna kadar tahsis edilmek üzere 100 bin ton pirinç ithalatı için tarife kontenjanı açıldı. İthal edilecek pirinçlerde ise gümrük vergisi alınmayacak.

Yayınlanma: 01.01.2010 - 10:26
Abone Ol google-news

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nce Kullanılmak Üzere Pirinç İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'nin son mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, 31 Aralık 2010 tarihine kadar 100 bin ton pirinç ithalatı için tarife kontenjanı açılırken, söz konusu kontenjan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilecek.

Tarife kontenjanı çerçevesinde yapılacak ithalatta, gümrük vergisi alınmayacak. Bunun dışında yapılacak ithalatta ise İthalat Rejimi Kararı çerçevesinde söz konusu madde için tespit edilen gümrük vergisi uygulanacak. Bu Karar kapsamında yapılacak ithalat için Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürlüğü'nce ithal lisansı düzenlenecek.

Bu Karar kapsamında düzenlenen ithal lisansları 31 Aralık 2010 tarihine kadar geçerli olacak. Bu Karar kapsamında ithal edilecek pirince ilişkin serbest dolaşıma giriş beyannamelerinin, ithal lisansının geçerlilik süresi içinde tescil edilmiş olması şartı aranacak. İthal lisansı üçüncü kişilere devredilemeyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler