Toprak kayması 33 can aldı

Guatemala'nın kuzeyindeki dağlık bölgede meydana gelen toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısı 22'den 33'e yükseldi. Guatemala Afet Yardım Komisyonu sözcüsü Hugo Arvizu, arama-kurtarma görevlilerinin halen enkaz altındakileri çıkarmak için uğraş verdiklerini söyledi.

Yayınlanma: 05.01.2009 - 08:09
Abone Ol google-news

Guatemala'nın kuzeyindeki bir bölgede toprak kayması meydana geldi. Yetkililer, kente yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki, yerleşimin çok az olduğu Alta Verapaz'da, dağdan kopan toprak ve kayaların, bölgede yaşayanların kullandıkları yürüyüş yolunu kapattığını kaydetti.

Olayd ahayatını kaybedenlerin sayısının 33'e yükseldiği, 60 kişinin de kaybolduğu bildirildi. Guatemala Afet Yardım Komisyonu CONRED'in sözcüsü Hugo Arvizu, Alta Verapaz'da meydana gelen toprak kaymasında can kaybı sayısının 22'den 33'e yükseldiğini, arama-kurtarma görevlilerinin halen enkaz altındakileri çıkarmak için uğraş verdiklerini söyledi. Sözcü Arvizu, bölgedeki köylülerden edindikleri bilgiye göre de halen 60 civarında kişinin kayıp olduğunu kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler