Totaliter rejimin hedefi 'proje okul'

Önceki günkü duruşmada polis ve savcılık ifadesini reddeden Yakup Şahin’in yeğeni Hakan Şahin de daha önceki itiraflarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Yayınlanma: 09.11.2016 - 21:59
Abone Ol google-news

“Proje okul” ilan edilen okullardan İstanbul Erkek Lisesi, Vefa Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi mezun dernekleri “her yönüyle proje okullar yönetmeliği” başlıklı panel düzenledi. Moderatörlüğünü İstanbul Erkek Lisesi mezunu, Gazeteci Banu Güven’in yaptığı panelde konuşan Prof. Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Meral Apak, totaliter rejimlerde sembollere saldırının esas olduğunu, söz konusu liselerin de bu yüzden AKP’nin hedefinde olduğunu kaydetti.

Türk Eğitim Vakıfları Dayanışma Konseyi Liseleri Derneği (TEVDAK) Genel Sekreteri, eski İstanbul Erkek ve Vefa Lisesi Müdürü Dr. Sakin Öner hedef alınan lise sayısının proje okul uygulamasının yüzde 10’unu oluşturduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bu okullar Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk bürokratlarını, doktorlarını, mühendislerini yetiştiren yani Cumhuriyetin, Atatürk’ün dediği ‘fikri hür vicdanı hür’ insanlarını çıkaran kurumlar. İlk başta kontenjan altında puan alan öğrenciler yerleştirilerek bu okulların akademik başarısı düşürüldü. Ardından bu okullara yeni müdürler atandı. Ne liyakat gözetildi ne de eskiden olduğu gibi bu camiaların fikirleri alındı. Bu öğretim yılının başında ise öğretmenler norm fazlası ilan edilerek başka okullara atandı.”

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın öğretmenlerle ilgili “yüzde 18’i atandı” sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Öner, İstanbul Erkek Lisesi’ndeki 36 Türk öğretmenden 20’sinin (yüzde 56) Vefa Lisesi’ndeki, 46 öğretmenden 28’inin Kabataş Erkek Lisesi’ndeki, 67 öğretmenden ise 30’unun (yüzde 45) başka okullara gönderildiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler