Toyota, ABD'ye ceza ödeyecek

Dünyanın en büyük otomotiv şirketi Toyota, ABD hükümetini, araçlarındaki arızalı gaz pedalları sorununu 4 ay geç bilgilendirdiği için 16,4 milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul etti.

Yayınlanma: 19.04.2010 - 14:59
Abone Ol google-news

Japon otomotiv şirketi Toyota, ''dava açılması olasılığından ve anlaşmazlığın uzamasından kaçınmak'' için 16,4 milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul ettiğini açıkladı. Şirket, ''güvenlik sorunuyla ilgilenmekten kaçınmak için kusurunu gizlemeye çalışmadığını'' belirterek ABD hükümetinin, yasaları ihlal ettiği yönündeki suçlamalarını reddetti.

Toyota'nın kabul ettiği 16,4 milyon dolarlık ceza, bir otomotiv şirketinin ABD hükümetine şimdiye kadar ödediği en büyük ceza olma özelliğini taşıyor. ABD hükümeti, şimdiye kadar bir otomotiv firmasına en büyük cezayı 2004 yılında yaklaşık 1 milyon dolarla, ön cam sileceğindeki sorun nedeniyle ABD'li General Motors'a kesmişti.

Ulaştırma Bakanı Ray LaHood, güvenlik sorununu hükümete bildirmemekle Toyota'nın müşterilerini riske soktuğunu belirtti.

Toyota'ya bu ceza, gaz pedalındaki sorun nedeniyle 2,3 milyon adet aracın Ocak ayında geri çağrılmasıyla ilgili olarak kesildi.

ABD hükümeti, Toyota'nın gaz pedalı sorunundan geçen yıl Eylül ayı sonunda bilgisi olduğunu ve yasalara göre, bu sorunu beş iş günü içerisinde hükümete bildirmemekle hata ettiğini açıklamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler