"Toz şarbon değil"

Ankara Posta İşleme Merkezi'ndeki tasnif sırasında açılan bir zarftan ''şüpheli toz'' çıktı. Hıfzıssıhha mektuptaki şüpheli tozun şarbon olmadığını açıkladı.

Yayınlanma: 29.12.2009 - 13:19
Abone Ol google-news

Danıştay Başkanı Mustafa Birden adına gönderildiği belirtilen bir zarftan, posta işleme merkezindeki tasnif sırasında toz dökülmeye başladı. Durumda kuşkulanan görevliler olayı polise bildirdiler. Niteliği henüz belirlenemeyen toz inceleme için Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi laboratuvarlarına gönderildi.

Zarftan dökülen toza temas eden bazı PTT çalışanları ise tüm ihtimaller göz önüne alınarak hastaneye gönderildi.

Yetkililer, tozun niteliğinin laboratuvar incelemesinden sonra belirleneceğini, olayla ilgili soruşturmaya başlandığını kaydettiler.

 

"Toz şarbon değil"

Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, söz konusu zarftan çıkan maddenin içeriğinin belirlenmesi amacıyla Ankara Posta İşleme Merkezi'nden gönderilen numuneler üzerinde Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı laboratuvarında yapılan ön inceleme sonuçlandı.

Buna göre, yapılan ön incelemede herhangi bir mikroorganizmaya rastlanmadığı, endişe edilecek bir durumun bulunmadığı bildirildi.

Yetkililer numunelerle ilgili kesin incelemenin yarın tamamlanmasının beklendiğini de belirtti.

 

Dezenfekte işlemi

PTT Genel Müdürlüğü, Ankara Posta İşleme Merkezi'ne ulaşan kayıtsız gönderilerin üzerinde bulunan beyaz renkli tozun Hıfzıssıhha Merkezi'ndeki ilk tetkiklerde herhangi bir tehlike içeren madde olmadığı bulgusuna ulaşıldığını bildirdi.

PTT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ABD çıkışlı olan ve bugün Ankara Posta İşleme Merkezi'ne ulaşan 2 adet kayıtsız gönderinin üzerindeki beyaz renkli maddenin ayrım işini yapan personelce fark edildiği belirtildi.

Durumun Emniyet Genel Müdürlüğü'ne intikal ettirildiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:
''Emniyet yetkililerince davet edilen Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı yetkililerince mekan ve personel üzerinde tedbiren dezenfekte işlemi gerçekleştirilmiştir.

Gönderinin işlendiği bölümdeki personelimiz tedbiren hastaneye sevk edilerek belli bir süre gözetim altında tutulmuştur. Ayrıca üzerlerindeki tozun ne olduğunun anlaşılması amacıyla gönderiler Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderilmiş, bu kuruluşça yapılan ilk tetkikler sonucunda herhangi bir tehlike içeren madde olmadığı bulgusuna ulaşılmıştır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler