Trabzon yara sardı

Sıvasspor yenilgisi ile geçen hafta zirve yarışında geriye düşen ve teknik direktör Ersun Yanal ile yollarını ayıran Trabzonspor, evindeki maçta Kayserispor'u farklı mağlup ederek yara sardı: 4-1. Bordo-Mavili ekip, Ahmet Özen yönetiminde çıktığı ilk karşılaşmada Umut, Süleymanou (kk), Colman ve Gökhan ile farka giderken, konuk takımın tek sayısını penaltıdan Cangele kaydetti...

Yayınlanma: 02.05.2009 - 19:35
Abone Ol google-news

Mücadeleye istekli başlayan Trabzonspor, Kayserispor karşısında 5. dakikada Umut ile öne geçti. Yattara'nın pasında savunmanın büyük hatasını affetmeyen Umut, takımını öne geçirdi: 1-0. Bu golden 2 dakika sonra Gökhan'ın sert şutunda drirekten dönen top, kaleci Sülaymanou'nun kafasına çarparak ağlarla buluştu, ev sahibi ekip iyice rahatladı: 2-0.  Erken gelen gollerin ardından oyunu rölantiye alan Bordo-Mavililer, rakibine daha çok topla oynama şansı tanıdı. Mücadele 45. dakikaya kadar 2-0 ev sahibi takımın üstünlüğü ile sürdü. Bu dakikada Kayserispor'un kazandığı penaltıyı gole çeviren Cangele, ilk yarının skorunu belirledi: 2-1.
 
Karşılaşmanın 2. devresine beraberlik umudu ile başlayan konuk takım, 51. dakikada Mehmet Eren ile gole çok yaklaştı, top direğin yanından auta çıktı. İki ekibin de ilk yarıya oranla daha istekli görünmesi nedeniyle çok sayıda pozisyonun yaşandığı mücadelede 77. dakikaya kadar iki takım da yakaladığı fırsatları gole çeviremedi. Bu dakikada Umut'un düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı Colman kullandı, farkı yeniden 2'ye çıkardı: 3-1. Herkes mücadelenin bu şekilde sonuçlanacağını düşünürken 87. dakikada Yattara'nın yerine oyuna dahil olan Barış, bir anda kaleci Süleymanou ile karşı karşıya kaldı, kendisini yerde buldu. Seken topu iyi takip eden gecenin başarılı ismi Gökhan, topu ağlara gönderip skoru ilan etti: 4-1.
 
Bu sezon deplasmanlarda aldığı puanlarla ayakta duran, evinde yaşadığı kayıplarla ise şampiyonluk yolunda darbe alan Trabzonspor, Avni Aker'de Gençlerbirliği'nden sonra Kayserispor'u da devirerek 2'de 2 yaptı.


Özen: Galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyorum

Trabzonspor Antrenörü Ahmet Özen, Kayserispor galibiyetini taraftarlara armağan ettiğini söyledi. Özen, 4-1'lik galibiyetleriyle sona eren maçın ardından yaptığı değerlendirmede, oyuna iyi başladıklarını belirterek, ''Maçın başlarında art arda goller bulduk. Daha sonra farkı artıracak pozisyonları sayıya çeviremedik'' dedi. İlk yarının son anlarında kalelerinde bir gol gördüklerini ifade eden Özen, ''Buna rağmen bir tedirginlik yaşamadık. Oyun kalitesini aynı sürdürdük ve maçı 2 gol daha atarak 4-1 kazandık. Futbolcu arkadaşları kutluyorum. Bu galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyorum'' diye konuştu.

Trabzonspor'un her maça iyi futbol oynamak ve kazanmak için çıktığını kaydeden Özen, şöyle konuştu: ''Geçen hafta olumsuz bir oyun oldu ve farklı mağlubiyet alındı. Daha sonra teknik direktör değişikliği oldu. Bir takım zorluklar yaşandı. Hafta içinde oyuncuların moral motivasyonunu yükselttik. Birlikte oynama felsefesini anlatarak bunu hayata geçirmeye çalıştık. İnşallah oyunumuz daha iyi olacak. Bugün ligin iyi ekiplerinden Kayserispor karşısında 4-1 gibi sonuçla ayrılan oyuncular, ilerisi için daha iyisini yapabileceğinin sinyallerini verdi.''

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Gökhan Ünal ise hafta içinde herkesin Trabzonspor'a puan kaybedebilir gözüyle baktığını belirterek, ''Ersun hoca giderken arkasında güzel şeyler bıraktı. Bu takımı o yarattı. Bu galibiyeti ona hediye ediyorum'' ifadesini kullandı.

 

Tolunay Kafkas: Beklenmedik sonuç

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Trabzonspor'un etkili silahlarını iyi kullandığını ve maçtan beklemedikleri bir sonuçla ayrıldıklarını söyledi. Kafkas, oyunun başında yedikleri iki şok golün kendilerini Trabzonspor karşısında geriye düşürdüğünü ifade ederek, ''Toparlamaya çalıştık. Daha sonra gol bulduk ancak oyunu çevirmeye gücümüz yetmedi'' dedi.

Maçın belli bölümlerinde iyi oynadıklarını ifade eden Kafkas, ''Trabzonspor, etkili silahlarını iyi kullandı ve beklemediğimiz bir sonuç çıktı. Şahsi hatalar yaptık. Yapacak bir şey yok. Ligi bitirebileceğimiz en iyi yerde bitirmeye çalışacağız'' diye konuştu. Kafkas, Trabzonspor'dan teknik direktörlük konusunda ise bir teklif almadığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler