Trabzonspor sezonu Avrupa'da Differdange karşısında açıyor

Trabzonspor, Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi 2'nci Ön Eleme Turu'nun ilk maçında saat 21.00'de Lüksemburg temsilcisi Differdange 03 takımıyla oynayacak, rövanş için avantajlı skor elde etmeye çalışacak.

Yayınlanma: 15.07.2015 - 15:03
Abone Ol google-news

Bu sezonki ilk resmi maçına çıkacak olan bordo mavili takımda teknik direktörü Şota Arveladze'de taraftarlarla ilk defa buluşacak.

YENİ TRANSFERLER YOK

Son iki sezondur UEFA Avrupa Ligi'nde gruplardan çıkma başarısı gösteren bordo mavililerde UEFA'ya gönderilen listede adları yer almayan yeni transferler Okay Yokuşlu, Alper Uludağ, M'bia, Cavanda ile bonservisi Kasımpaşa'dan alınan Özer Hurmacı, yarınki maçta forma giyemeyecek. Sakatlıkları nedeniyle Bourceanu, Deniz Yılmaz, Bosingwa ve Cardozo da kadroda yer almayacak.

AVRUPA'DA 122'İNCİ MAÇ

Trabzonspor, Differdange 03 maçıyla Avrupa kupalarındaki 122'inci maçına çıkacak. Avrupa arenasında ilk maçını 1976-1977 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda İzlanda'nın Akranes takımıyla yapan Trabzonspor, geride kalan 121 maçta 46 galibiyet, 31 beraberlik ve 44 mağlubiyet alarak başarılı bir performans ortaya koydu. Rakip filelere 158 gol gönderen bordo mavililer, kalesinde 163 gol gördü.

Trabzonspor, Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde 28, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde 73, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 ve UEFA İntertoto Kupası'nda 8 karşılaşmaya çıktı. UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde bugüne kadar oynadığı 73 maçta 29 galibiyet, 19 beraberlik ve 25 mağlubiyet alan Trabzonspor, attığı 102 gole karşılık kalesinde 99 gol gördü.

BULGAR HAKEM YÖNETECEK

UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda yarın akşam saat 21.00'de Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda başlayacak olan Trabzonspor-Differdange 03 maçını Bulgaristan Futbol Federasyonu'ndan Ivaylo Stoyanov yönetecek. Karşılaşmada Stoyanov'un yardımcılıklarını Veselin Dobriyanov ve Georgi Slavov yaparken, maçın dördüncü hakemi Nikola Popov olacak.

TARAFTARA UYARI

Trabzonspor Kulübü, Differdange 03 ile oynayacağı karşılaşma için taraftarlarını uyardı. UEFA Avrupa Ligi'nde geçen sezon 2 defa tribün olayları nedeniyle cezaya çarptırılan bordo mavili kulüpten yapılan açıklamada, taraftarların kulübe ceza aldıracak hareketlerden kaçınmaları istenirken şu ifadeler kullanıldı:

"TFF ve UEFA Talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır. Ayrıca takımımızın daha önce oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın yaktığı meşaleler ve rakip takım veya takımlara yönelik kötü tezahüratları kulübümüzün ciddi oranda ceza ödemesine neden olmuştur. Bu cezalar her tekrarda katlanarak artmakta ve sonuç olarak daha da ağır boyutlar kazanmaktadır. Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceği zararların yanı sıra, sebebiyet verenler de yasa gereği maddi ve manevi çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz."

ŞOTA TARAFTARLA BULUŞUYOR

Trabzonspor'da gol kralı olan ve kulübün efsane isimleri arasına giren teknik direktör Şota, 18 yıl aradan sonra teknik direktör olarak döndüğü Trabzsonspor'da, yarın ilk kez bordo mavili taraftarlarla buluşacak. Sezonun ilk resmi maçında taraftarların karşısına çıkacak olan Şota Arveladze'ye, bordo-mavili taraftarların da büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

TRABZONSPOR'UN DİFFERDANGE MAÇI MUHTEMEL 11'İ:

Onur- Salih Dursun, Mustafa Yumlu, Uğur Demirok, Constant, Medjani, Aytaç Kara, Sefa Yılmaz, Mehmet Ekici, Erkan Zengin, Waris

SAKAT: Bourceanu, Cardozo, Deniz Yılmaz, Bosingwa

BİLET FİYATLARI: Kale arkası:20, Maraton:40, Kapalı: 60-80, VIP:200, VIP Özel:1000 TL


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler