TRT'nin ramazan gözdeleri

Devlet televizyonunda boy gösteren şeriatçı yazar Karaman, gayrimüslimler için getto kurulmasını önerdi. Yeni Şafak yazarı Karaman, "Tahammül mü Hoş Görmek mi?" başlıklı yazısında bir Müslümanın kamuya açık yerlerde dine aykırı davranışlara müdahale etmekle yükümlü olduğunu savundu.

Yayınlanma: 11.08.2011 - 07:18
Abone Ol google-news

Ramazan ayı ile birlikte devletin televizyonu TRT’de boy göstermeye başlayan şeriatçı yazar Hayrettin Karaman, İslama inanmayanlar için “gettolar kurulmasını” önerdi. Karaman’la birlikte Nurculuğun kurucusu Saidi Nursi de TRT’nin ramazan gözdesi oldu.

Yeni Şafak yazarı Karaman, AKP iktidarında her ramazan olduğu gibi bu yıl da ramazan ayında TRT ekranlarında boy göstermeye başladı. Karaman, TRT’nin ramazan programlarına “konuk yorumcu” olarak çağrılmaya başladı. TRT’nin ekranlarını açtığı Karaman, Yeni Şafak’ın pazar günkü sayısında yayımlanan “Tahammül mü Hoş Görmek mi?” başlıklı yazısında skandal görüşler ortaya attı. Bir Müslümanın olanaklar ve şartlar elverdiği durumda İslam ahlakının egemen olduğu, bu değerlerin çiğnenmediği bir toplumda yaşamak isteyeceğini belirten Karaman, aynı şekilde bir Müslümanın kamuya açık yerlerde dine aykırı davranışlara müdahale etmekle de yükümlü olduğunu savundu. Karaman, daha da ileriye giderek İslama inanmayanlar için “gettolar kurulmasını” önerdi. Karaman, 2005 yılında da “İslam ve Demokrasi” başlıklı yazısıyla gündeme gelmişti. Şeriatçı yazar bu yazısında da “Demokrasi için laiklik şart koşulursa; yani İslamın sosyal ve siyasi alanda bir yol gösterici, en azından çerçeve olarak belirleyici rolü inkâr edilir veya engellenirse -kim ne derse desin- İslam ile demokrasi bağdaşmaz, uzlaşmaz, bir arada var olmaz” demişti.

Karaman’la birlikte Nurculuğun kurucusu Saidi Nursi de TRT’nin ramazan gözdesi oldu. Önceki akşam TRT Şeş’te yayımlanan “Nurs’tan Barla’ya uzanan Kur’ân hizmeti: Bediüzzaman Said Nursî” adlı belgeselde Nursi’nin Kuran ile ilgili çalışmaları ve risale sohbetleri yayımlandı.

TRT’nin yayınlarına tepki gösteren Haber-Sen Genel Başkanı Ufuk Beytekin, “Kamu hizmeti yayıncısı TRT, şeriatı savunan bir kişiyi, görüşü makbul insan olarak, söyledikleri dikkate alınması gereken kişi olarak her ramazanda, insanların dini hassasiyetlerinin en yüksek olduğu dönemde yayına çıkarıyor. İftar programı bir tartışma programı değil, orada söylenen her şey izleyenler tarafından doğru kabul ediliyor. TRT, bütün kanalarıyla kamu hizmeti yayıncısı olmaktan çıkmış, din odaklı bir yayın kuruluşu olmuştur” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler