Trump'ın avukatından FBI'a ajanlık suçlaması

Trump'ın avukatı Rudy Guiliani, çarşamba akşamı Fox News'da Laura Ingraham'ın konuğu oldu. Şaşırtıcı açıklamalarda bulunan avukat, Trump'ın davada suçlu bulanamayacağını iddia etti.

Yayınlanma: 17.05.2018 - 12:33
Abone Ol google-news

Trump'ın avukatı Rudy Guiliani, çarşamba akşamı Fox News'da Laura Ingraham'ın konuğu oldu. Şaşırtıcı açıklamalarda bulunan avukat, içtihada yani daha önce alınmış bir mahkeme kararına göre Trump'ın sözkonusu davada suçlanamayacağını, ancak kendisi hakkında Adalet Bakanlığı'nca rapor tutulabileceğini iddia etti.

Avukatın beyanına göre, Savcı Robert Mueller de söz konusu içtihat metnine göre, vazifedeki bir cumhurbaşkanının suçlanamayacağını kabul etmiş. TV programında konuşulduğu üzere, soruşturmayı yapanların müsbet deliller bulması durumunda bu içtihadın dikkate alınıp alınmayacağı halen belirsiz.

Guiliani ayrıca FBI’ın Trump’ın başkanlık kampanyasına bir casus yerleştirmiş olabileceğini öne sürdü.

Senato'ya bağlı araştırma komisyonu ise dün akşam yaptığı açıklamada, ABD istihbarat teşkilatıyla aynı sonuca ulaştıklarını, yani Moskova yönetiminin, ABD seçimlerini Trump lehine etki altına almaya çalıştığını tespit ettiklerini duyurdu.

14 ay boyunca soruşturmayı yürüten komisyon başkanı Cumhuriyetçi Senatör Richard Burr, "Ulaştığımız sonuçtan şüphelenmeyi gerektirecek bir bilgiyle karşılaşmadık" derken, komisyonun iki numaralı görevlisi Demokrat Parti senatörü Mark Warner "Hiç şüphe yok ki Rusya, bizzat Putin'in emriyle, Donald Trump'a uyardım etmek ve Hillay Clinton'ı zor durumda bırakmak için geniş kapsamlı ve sofistike bir çalışma yürütmüştür" açıklamasında bulundu.

Rudy Guiliani kimdir

Giuliani, nisan ayında Trump'ın avukatları arasına katıldı.
Tump’ın seçim kampanyası döneminde de danışmanlığını yapan Giuliani, Rıza Sarraf'ın da avukatları arasındaydı. Giuliani, 1994-2001 arasında, 11 Eylül terör saldırıları sırasında New York Belediye Başkanlığı yapmış, öncesinde de New York Güney Bölge Federal Savcılığı görevinde bulunmuştu. Giuliani’nin geçen yıl şubat ayında Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Sarraf davasında bir anlaşmaya varma konusunu görüştüğü basına yansımıştı.

 <haber-yatay: 711395,725142>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon