TSE'den 'Helal Et' sertifikası...

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), kırmızı ve beyaz et üretiminin İslami kurallara uygun olarak yapıldığını gösteren ''Helal Et'' belgesini Türkiye'de ''ilk kez'' Aytaç'a verdi.

TSE'den 'Helal Et' sertifikası...
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 04.10.2011 - 21:10

Aytaç tarafından yapılan açıklamada, kırmızı ve beyaz et üretiminde ''TSE Helal Et'' sertifikasını almaya hak kazanan Aytaç Entegre Et Üretim Tesislerinin, bugüne kadar hijyen ve İslami esaslara uygun olarak gerçekleştirdiği üretimini bu belge ile kayıt altına aldığı belirtildi.

Çankırı Çerkeş'te kırmızı ve beyaz et üretim tesisleri bulunan Aytaç'ın, TÜV Management Servis, ISO 9001 Kalite Belgesi, HACCP Standartları ve Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği'nin (GİMDES) verdiği Helal Sertifikasına ilave olarak şimdi de TSE'nin verdiği Helal Sertifikasına sahip olduğu kaydedildi.

TSE'nin 2011 yılının Temmuz ayında Helal Gıda Standardı ile ilgili esasları yayınlamasının ardından ilk başvuru yapan firma olan Aytaç'ın, TSE ve Diyanet İşleri Başkanlığı uzmanlarından oluşan 6 kişilik ekip tarafından incelendiği dile getirilen açıklamada, Helal Gıda denetimlerini Aytaç'ın kırmızı ve beyaz et fabrikalarında yapan ekibin, inceleme sırasında alınan kayıt, gözlemler, laboratuvarlardan gelen analiz sonuçlarına göre kurul kararı alındığı bildirildi.

Aytaç Grubu Pazarlama Direktörü Erdal Bölükbaş, konuya ilişkin değerlendirmesinde, TSE'nin Helal Et sertifikasının Türkiye'de ilk kez Aytaç tarafından alınmasının önemli bir konu olduğuna dikkati çekerek, ''Aytaç olarak kurulduğumuz ilk günden itibaren kesimlerimizi İslami kurallara göre yapıyorduk. Özellikle ihracat için devletimizin verdiği bu sertifika çok önemli. Hem TSE'nin ilk kez böyle bir sertifika vermesi hem de Aytaç olarak bu sertifikayı alan ilk firma olmaktan gurur duyuyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler