Tunceli’den CHP aday adayı olan gazeteci Ferit Demir: Bölgenin sesi olacağım

24 Haziran seçimlerinde Tunceli’den CHP milletvekili aday adayı olan 25 yıllık gazeteci Ferit Demir, “Bölgenin sorunlarını yakından biliyorum. Sessizler ve çığlığı duyulmayanların sesi olacağım” dedi.

Yayınlanma: 18.05.2018 - 17:14
Abone Ol google-news

Doğan Haber Ajansı’nın Tunceli muhabirliğini yapan gazeteci Ferit Demir, CHP’den milletvekili aday adaylığı başvurusu yaparak dikkatleri üzerine çekti. 1993 yılında gazetemizin Tunceli muhabiri olarak mesleğe başlayan Ferit Demir, 2000 yılına kadar Tunceli’de görev yapan tek gazeteci oldu. Özellikle Özellikle 90’lı yıllarda bölgede yaşayan köy boşaltmalar ve faili mechul cinayetleri haberleştirerek Tunceli’nin sesini dünyaya duyurdu. Bunun dışında dikkat çeken haberlere imza atan Demir, 2009’daki seçimler öncesi valiliğin beyaz eşya dağıtması, Hozat’taki fişleme skandalı, Çemişgezek’te yoksullar için yapılan TOKİ konutlarının zenginlere verilmesi haberleriyle gündem yarattı.
Ferit Demir, kara kömürden beyaz eşyaya haberiyle ÇGD’nin Rafet Genç Haber ödülü, Hozat’ta fişleme skandalı haberiyle ÇGD’nin Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik ödülü, TOKİ Skandalı haberiyle ÇGD’nin yılın haber ödülünü aldı.

Hedefim bölgenin sesi olmak

Cumhuriyet’e konuşan Ferit Demir, 25 yıllık gazetecilik deneyimiyle Tunceli’yi ve bölgeye yakından tanıdığını vurgularken, “Tunceli halkının tamamı tanıyorum” dedi. Vekil seçilmesi durumunda amacını “Özellikle yıllardır bölgede yaşanan sıkıntıları, bölge halkının sorunlarını Ankara’da yüksek sesle dillendirmek” olarak açıklayan Demir, Tunceli ve bölgede var olan çevre sorunları da Meclis’e taşıyacağını kaydetti. Sessizler ve çığlığı duyulmayanların sesi olmayı hedeflediğini ifade eden Demir, “CHP’nin bölgede daha etkin olması için yola çıktım. CHP’nin yıllardır bölgede sorunların içinde olan ve bölge sorunlarını bilen bir milletvekili çıkarmaması nedeniyle Tunceli'den milletvekili olup bölgenin sesi olmak ilk hedefim. 25 yıllık gazeteciliğimi gazetecilik deneyimimi, milletvekilliğinde göstermek istiyorum” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler