Tunus'tan Fransa'ya sert eleştiri

Tunus Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali, gazeteci Tevfik Bin Brik'in tutuklanması konusunda Fransa'nın ülkesine yönelik insan hakları eleştirisini ''yabancı müdahale'' olarak nitelendirdi.

Yayınlanma: 12.11.2009 - 19:54
Abone Ol google-news

Tunus Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali, mecliste yaptığı konuşmada, bu tip müdahalelerin ülkenin egemenliğini ihlal etmenin ötesine geçtiğini, Arap-Mağrip Birliği ve Afrika Birliği'nin egemenliğini de etkilediğini söyledi.

Bin Brik ve diğer muhalifleri insan hakları maskesi altında suç eylemlerini gizlemekle suçlayan Bin Ali, dış müdahale konusunda bir tavır alınması için olayı Mağrip ve Afrika Birliği başkanlarına ilettiklerini de sözlerine ekledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, bir Fransız radyosuna yaptığı açıklamada, bin Brik'in tutuklanmasından düş kırıklığı duyduğunu bildirmişti.

Gazeteci Tevfik Bin Brik, tartıştığı bir kadının suç duyurusu üzerine hükümeti eleştirdiği gerekçesiyle tutuklanmıştı. Bin Brik'in avukatı Radia Nasrauyi, bu davanın tek açıklamasının, gazetecinin bir süre önce Fransız basınında yayımlanan makaleleri olduğunu savunmuştu.
19 Kasım'da mahkemeye çıkacak olan Bin Brik'in 5 yıla kadar hapisle cezalandırılabileceği belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler