TÜRGEV çelişkisi: Bağıştı ‘avans’ oldu!

Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu TÜRGEV’in açıklamasıyla, ihale karşılığı vakfa bağış yaptığı iddia edilen şirketlerden ASL İnşaat’ın “savunması”birbiriyle çelişti. ASL İnşaat, “1 milyon TL TÜRGEV’den alınan avansın iadesiydi” derken; TÜRGEV’in açıklamasında böyle bir bilgi yer almadı.

Yayınlanma: 23.02.2014 - 23:54
Abone Ol google-news

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla birlikte kamuoyunun gündemine oturan ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu TÜRGEV’in açıklamasıyla, vakfa bağış yaptığı iddia edilen ASL İnşaat’ın “savunması” birbiriyle çelişti. 10’a yakın şirketin isminin yer aldığı bağış listesiyle ilgili 21 Şubat’ta bir açıklama yapan TÜRGEV, “Vakfımıza bağışta bulunan hayırseverlere ‘rüşvetçi’ yaftası yapıştırmaya çalışmak, vakıf kültürümüze, özellikle de bu aziz milletin yardımlaşma ve paylaşma duygularına açık bir saldırıdır. Hele ki ‘bunun karşılığında devletin çeşitli kurumlarının ihalelerinin alındığı’ iftirasında bulunmak, en hafif ifadesi ile alçaklıktır” demişti. Biz de bağışçı listesinde dikkat çeken şirketlerden birisi olan ASL İnşaat’a TÜRGEV’in açıklamasından bir gün önce sorular yönelttik. “17 Aralık soruşturması kapsamında adı sıkça gündeme gelen TÜRGEV’e yaptığınız 1 milyon TL’lik bağışın gerekçesi nedir? Fatih Belediyesi’nden aldığınız bir yurt ihalesi nedeniyle vakfa bağış yapmanız istendi mi” şeklindeki sorularımıza ASL İnşaat yetkilileri şu yanıtı verdi:

“Şirketimiz herhangi bir ihale için TÜRGEV’e bağışta bulunmamıştır. Şirketimiz TÜRGEV’e 06.11.2011- 17.07.2012 tarihleri arasında Kartal’da kız öğrenci yurdu bina inşaatı yapmış olup, bahsi geçen 1 milyon TL TÜRGEV’den alınan avanstan 10.07.2012 tarihinde iade edilen tutardır. Ticari ilişki neticesinde cari hesap hareketidir. Fatih Belediyesi’nden ihale almış olduğumuz yurt binası sözleşme tarihi 06.11.2012’dir. Bu ihale ile ilgili idare, TÜRGEV’e bağışta bulunmamızı istememiştir ve TÜRGEV’e bir bağışta bulunulmamıştır. Basına yansıyan konu ise herhalde TÜRGEV’in banka hesabına yatan bütün paraların bağış olabileceği gibi yanlış bir değerlendirmeden kaynaklanmaktadır.” ASL İnşaat’ın gazetemize yaptığı açıklamadan bir gün sonra TÜRGEV’in kamuoyuna yapılan açıklamasında, söz konusu ASL İnşaat şirketiyle ilgili böyle bir bilgiye yer vermemesi ise dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon