Türk askeri 1 yıl daha Lübnan'da

Türkiye'nin BM'nin Lübnan'daki Geçici Görev Gücü (UNIFIL)'ne Silahlı Kuvvetleri unsurlarıyla katkı sağlanamasına ilişkin iznin süresi 5 Eylül 2009'dan itibaren bir yıl daha uzatıldı.

Yayınlanma: 25.06.2009 - 07:01
Abone Ol google-news

Resmi Gazete'de yayımlanan TBMM Kararı'na göre, BM Güvenlik Konseyi'nin UNFIL'in görev süresinin uzatılması yönünde karar alması durumunda, hudut, şümul ve miktarı hükümetçe belirlenecek Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, 1701 sayılı BMGK kararı ve 880 Sayılı TBMM kararıyla belirlenen ilkeler kapsamında 5 Eylül 2009 tarihinden itibaren bir yıl daha UNIFIL harekatına katılacak. Bununla ilgili düzenlemeler Hükümet tarafından yapılacak.

Meclis kararında, "Türkiye UNIFIL kara harekatına ve Deniz Görev Gücüne yaptığı katkılarla barışı koruma harekâtının etkin biçimde icrasında önemli bir işlev üstlenmiş, böylece gerek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeliğimize paralel olarak Birleşmiş Milletler sistemi içinde, gerek bölgesel ve küresel ölçekte görünürlüğünün artmasını ve sahip olduğu saygın konumun pekişmesini sağlamıştır. Türkiye'nin UNIFIL'e katılımı, bölgede barış ve istikrarın korunmasına yönelik politikasının sürdürülmesine önemli katkıda bulunmuştur" denildi.

BM'nin görev gücünün görev süresini uzatmasının beklendiği belirtilen Meclis Kararı'nda, "Lübnan'daki siyasi ve güvenlik ortamının ülkedeki askeri unsurlarımızın görevlerini sürdürmeleri bakımından uygun olduğu düşünülmektedir" ifadesi kullanıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler