'Türk bayrakları nedeniyle taşkınlık yapmayın'

BDP Adana İl Başkanı Zeki Karataş, partileri tarafından desteklenen bağımsız milletvekili adayı Murat Bozlak'ın tanıtımı için düzenlenen miting ve seçim bürosu açılışında katılımcılara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle iş yerlerinde Türk bayrakları asıl olduğunu hatırlatarak, taşkınlık yapmamaları çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 23.04.2011 - 14:13
Abone Ol google-news

BDP İl Binasının önünde oluşturulan alanın çevresinde düzenlenen miting için geniş güvenlik önlemleri alınırken, cadde trafiğe kapatıldı, mitinge katılmak üzere alana gelenlerin üzerleri, polis ekipleri tarafından tek tek arandı.

Mitingin ardından katılımcılar, Hürriyet Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışını yapmak üzere yürüyüşe geçti. İl Başkanı Karataş, parti temsilcilerinin, grubu çevreleyerek, ''diğer vatandaşlarla'' polemik yaşanmasının önüne geçmelerini istedi.

Yürüyüşün sakin şekilde, taşkınlık yaşanmadan tamamlanması gerektiğini belirten Karataş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle iş yerlerinde Türk bayrağı asılı olduğunu hatırlatıp, ''O bayrak hepimizin bayrağı, bütün halklarındır. Ona biz onlardan daha çok sahip çıkacağız. Lütfen kimse tahriklere gelmesin, sakince, bize yakışır şekilde etkinliğimizi bitirelim'' dedi.

Yürüyüşe geçen gruptan bazılarının terörist elebaşısı Abdullah Öcalan ve terör örgütü lehine sloganlar atması üzerine Güvenlik Şube Müdürü Erhan Yıldırım, grubu durdurarak, BDP'li yetkililerden yasadışı gösteri atılmamasını, aksi halde müdahale edileceğini belirtti.

Kalabalık daha sonra Cemal Gürsel Caddesi'ni takiben, 5 Ocak Meydanı, Saydam Caddesi ve Güney Kuşak Bulvarı'nda yürüyerek, Hürriyet Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışını yaptı.

Bağımsız milletvekili adayı Murat Bozlak da AKP ile CHP'nin bir araya gelerek, seçim barajını düşürebileceklerini fakat bunu yapmadıklarını, bu nedenle bağımsız aday olduklarını belirtti.

Bu arada, açılış etkinliğini takip eden Dicle Haber Ajansı muhabiri, seçim bürosunun karşısında kalp spazmı geçirdi. Bölgede bekleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, muhabire ilk müdahaleyi yaptı.

Kalp masajı yapan polisler, daha sonra ambulans çağırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler