Türk Eğitim Sen miting yapacak

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması konusu başta olmak üzere öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal problemlerini dile getirmek için 13 Mart'ta Ankara'da büyük bir miting yapacaklarını bildirerek, "Söz verip yerine getirmeyenlerin yüzünü kızartacağız" dedi.

Yayınlanma: 09.01.2010 - 12:28
Abone Ol google-news

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Antalya-Manavgat'ta Kamelya World Otel'de yapılan Türk Eğitim Sen Kadın Komisyonları Eğitim ve İstişare Toplantısı'nda hükümeti ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu eleştiri yağmuruna tuttu. Koncuk, son 7 yılda yaşananların öğretmenleri üzdüğünü dile getirerek, "Eğitimde yapılan hukuksuzluğu, yandaş kayırmacılığı ibretle, yüreğitimiz burkularak seyrediyoruz. Türkiye nereye gidiyor? Öğretmenine, eğitim çalışanına bile 'benim yandaşım, benim karşıtım' diye yaklaşan zihniyet milletin başına bela oldu. Milli Eğitim Bakanları değişiyor ancak zihniyet değişmiyor" diye konuştu.
 

Zayıf, özürlü bir bakan

Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun geçen süre içinde ağırlığını ortaya koyamadığını, öğretmenlerin hiçbir sorununun çözülemediğini belirterek, "Öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanları adına bir gelişme, bir adım atılamadığını söylemek durumundayız. Sözleşmeli öğretmenliği kaldıracağını, kadro vereceği sözünü veren Çubukçu, Ekim'de, Kasım'da, Aralık'ta yine sözleşmeli aldı. Çubukçu verdiği söz karşısında Bakanlar Kurulu ve Başbakan tarafından kendi başına bırakılmıştır. Çubukçu, mademki çok inandığınız bir konuyu söz verdiğiniz halde gerçekleştiremediniz, yalnız bırakıldınız, orda oturmanızın bir anlamı kalmadı. Etkisiz, yetkisiz, söyledikleri gerçekleşmeyen zayıf bir bakandır, özürlü bir bakandır. Bizim gözümüzde güvenilmez bir bakandır. Ya bu söz tutulacak, yada Çubukçu o makamda gönül rahatlığıyla oturmayacak" eleştirilerinde bulundu.

Koncuk, 25 Kasım'da iş bırakma eylemi yaptıklarını da hatırlatarak, "25 Kasım eylem kararıyla çalışanların yanında olduğumuzu gösterdik. 25 Kasım'dan sonra hiçbirşey eskisi gibi olmayacak dedik. Artık yönetenler duvara dayanmıştır" diye konuştu.
 

Yönetmelik çıktı da haksızlıklar bitti mi?

Koncuk, yönetici atama yönetmeliğiyle müdür, müdür yardımcısı sınavlarının yapıldığını hatırlatarak, "Atamalar başlayacak. Yönetici atama yönetmeliği genelin memnuniyeti yetisine sahiptir. Bunun altında Türk Eğitim Sen'in imzası vardır, bu 10 yıldır ortaya koyduğu mücadelenin sonucudur. Yönetmelik çıktı da haksızlıklar bitti mi? Maalesef bitmedi, dar bir kafayla 3-5 bin kişiyi kucaklamaya çalışmanın bu iktidara ne fayda sağlayacağını merak ediyorum" şeklinde konuştu.

Türk Eğitim Sen-YÖK diyalogu

Koncuk, Nisan ayında üniversite çalışanlarına yönelik üniversite sempozyumu düzenleyeceklerini bildirerek, YÖK Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın telefonla arayarak başta katsayı olmak üzere üniversitelerle ilgili çalışmalar hakkında bilgilendirme yapmak istediklerini söyledi. YÖK'ün daha önce böyle bir diyalog başlatmadığına dikkat çeken Koncuk, "YÖK ile diyalog ilk defa başlamış olacak. YÖK'ün demokratikleşme yolunda önemli bir adım olur inşallah ve devam etmesini diliyoruz" diye konuştu.

Türk Eğitim Sen'in 96 şube temsilcisi ve üyelerinin katıldığı toplantıda Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da bir konuşma yaptı. Akyıldız, Türkiye'de sendikacılık yapan tek kuruluş olduklarını belirterek, "Sayın Arınç'ı ziyaret ettik. Grev, toplu sözleşme hakkının uygulamaya konmasında desteklerini istedik. Bakan bize 'siz zaten güçlü ve büyüksünüz' dedi. Güçlü olmak sayısal büyüklükten değil, ilkeli ve kararlı olmaktan geçer. Gerçeği biz anlatıyoruz, güçlülük budur" dedi.

Akyıldız, grev ve toplu sözleşme hakkının Anayasal bir hak olduğunun altını çizerek, "Şubat'ta bir çalıştay yapılacak. Çalıştayda neyi tartışacaksınız? Uluslar arası sözleşmeler bize bu hakkı veriyor. Grev, toplu sözleşme hakkını elde etme mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Kendimize güveniyoruz, mutlaka kazanacağız" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler