Türk elçiliği yakınında patlama

Ulusal Geçiş Konseyi güçlerinin eline geçen Libya'nın başkenti Trablus'ta beklenmeyen bir çatışma yaşandı. Kaddafi güçleri, Trablus'ta ağır makineli tüfeklerle saldırdı. Çatışmada en az 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Akşam saatlerinde de Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliği yakınlarında bir patlama meydana geldiği bildirildi.

Yayınlanma: 14.10.2011 - 15:45
Abone Ol google-news

Reuters'ın haberine göre, sayıları 20 ile 50 arasında değişen Kaddafi taraftarları, başkent Trablus'ta yerleşim birimlerine saldırı düzenledi.

Ulusal Geçiş Konseyi güçleriyle, Kaddafi taraftarlarının Ebu Salim mahallesindeki saldırısı devam ediyor. Çatışmalarda ağır makineli tüfeklerin kullanıldığı belirtildi.

Görgü tanıkları, Kaddafi taraftarlarının günün erken saatlerinde Ebu Salim mahallesine gelerek, Kaddafi lehine sloganlar attığını ifade etti.

 

Türkiye Büyükelçiliği yakınlarında patlama

Türkiye'nin Trabslus Büyükelçiliği yakınlarında patlama meydana geldi. Büyükçelik yetkilileri patlamanın elçiliğe yönelik olmadığını belirtti.

Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliği ile büyükelçilik rezidansı arasında akşam saatlerinde patlama meydana geldi. Patlama anında elçilik binasının bahçesindeki güvenlik kamerasıyla ilgilenen bir kişi hafif şekilde yaralandı.

Patlamayı duyan çevredeki muhalif askerler çevreye gelişigüzel ateş etmeye başladı. Bu sırada bir isyancı asker arkadaşlarının kurşunuyla yaralandı.

Türk Büyükelçiliği görevlileri patlamanın elçiliğe yönelik bir saldırı olmadığını ancak yetkililerin olayla ilgili araştırma yaptıklarını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler