Türk filmleri Tallinn Siyah Geceler’de

Estonya’nın şahane ortaçağ kentinde dünyanın sinemasını buluşturan 23. Tallinn Siyah Geceler Film Festivali’nin ana yarışmasında sinemamızdan iki genç yönetmen yer alıyor...

Yayınlanma: 26.11.2019 - 00:00
Türk filmleri Tallinn Siyah Geceler’de
Abone Ol google-news

Estonya’nın şahane ortaçağ kentinde dünyanın sinemasını buluşturan 23. Tallinn Siyah Geceler Film Festivali’nin ana yarışmasında sinemamızdan iki genç yönetmen yer alıyor. “Baskın” ve “Housewife” gibi korku ve gerilim türünde yeni arayışlar içinde olan Can Evrenol, Tallinn’de yarışan yeni filmi “Peri: Ağzı Olmayan Kız” filmiyle post-apokaliptik dünyada büyüme öyküsü anlatıyor. Cem Özüduru’nun kısa hikâyesinden yola çıkan Evrenol’un film bugün ve perşembe günü izleyiciyle buluşacak. 15 Kasım’da açılan ve bugün başlayan yarışma bölümleriyle ikinci haftasına giren festivalde ayrıca Hüseyin Tabak’ın Almanya-Avusturya ortak yapımı olan “Gipsy Queen” adlı filmi var. Yedi yıl önce Altın Portakal Film Festivali’nde ödüller aldığı “Güzelliğin On Para Etmez” ile hatırlayacağımız genç sinemacı, bu kez çocukları için ringe çıkan genç bir Rumen kadının Hamburg’daki yaşam mücadelesine odaklanmış.

KEREM AYAN ANA JÜRİDE

Uzunu, kısası, belgeselleri, panelleri ve para ile yeteneği buluşturan endüstri tarafıyla kısa sürede Avrupa’nın kuzey cenahında en önemli bir sinema etkinilerinden birisi olan Siyah Geceler Film Festivali’nin bu yıl ana jüri başkanı ise ünlü İngiliz sinemacı Mike Newel. “Dört Nikah Bir Cenaze” ve “Donnie Darko” gibi filmlerin yönetmeni olan Newel’le birlikte İstanbul Film Festivali’nin direktörü Kerem Ayan da jüri de yer alıyor. İlk filmler jürisinde ise “Siyah Karga” ve “Eve Dönüş: Sarkamış 1915” filmlerinden hatırlayacağımız oyuncu S¸ebnem Hassanisoughi yer alıyor. Festivalin bu yıl Onur ödülü ise “Vanya Dayı”dan (1970) “Maria’nın Aşkları”na (1984) uzanan filmografisiyle öne çıkan ustalardan Andrei Koncalovsky’ye verilecek. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler