Türk futbolunda SMS krizi

Beşiktaş ile Futbol Federasyonu arasında kılıçların çekilmesine neden olan SMS mesajındaki iki harf, Türk futbolunda bomba etkisi yarattı.

Yayınlanma: 15.04.2010 - 07:36
Abone Ol google-news

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’e çektiği iki mesajla Disiplin Kurulu’nun yolunu tutarken, dün kulübün resmi sitesinden yaptığı açıklamada federasyonu suçlayıp, kendini savundu.

Fitil Beşiktaş’ın 10 Nisan’da Trabzonspor ile oynadığı maçta yakıldı. 0-0’lık beraberlik sonrası penaltılarının verilmediğini savunan Demirören, maçlarına gelmeyen ancak G.Saray-F.Bahçe derbisini tribünden izleyen hatta F.Bahçe Acıbadem voleybol takımının Şampiyonlar Ligi final maçları için Fransa’ya kadar giden Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’e bir SMS mesajı attı.
 

Özür diliyorsan sorun yok

Mesajda, “Başkan madem bu işler böyle oluyor. Bizim şampiyon olduğumuz plaj voleybol takımının da kupasını ver. Belki o zaman biz de penaltı kazanırız” yazıyordu.

Demirören, Özgener’e bir mesaj daha yolladı: “Başkan herhalde sizin ekibe küfür etmek lazım ki hakemler hentbolla, futbolu karıştırmasınlar. bn l Kızıl olduğu müddetçe sizin karşınızdayım.”

Özgener sakinliğini koruyor ve pazartesi günü mesajı, Demirören’in Bursaspor’u kollamakla suçladığı Levent Kızıl’a gösteriyor. Ve ikili arasında dünkü Habertürk Gazetesi’nde de yer alan şu diyalog geçiyor:

KIZIL: Başkan sözlerinin arkasında mısın?
DEMİRÖREN: Evet arkasındayım.

KIZIL: bne. kelimesinin de arkasında mısın?
DEMİRÖREN: Ben öyle bir şey yazmadım.

KIZIL: Başkan kısaltılmış olarak .bn. yazmışsın.
DEMİRÖREN: Onu ben yazmadım. Mesajı başkasına söyledim o yazdı. O kelimeyi kendisi yazmıştır. Yanlışlık olduysa özür dilerim.

KIZIL: Madem özür diliyorsun, o zaman sorun yok.

Hemen zabıt tutuldu

Demirören’in mesajını Kızıl ile paylaşan Özgener, aynı gün hukukçuları çağırıyor. Mesajı onlara da gösteriyor, “Ne yapacaksınız?” diyor. Hemen zabıt tutuluyor. Ardından da Beşiktaş başkanından savunma isteniyor.

Tedbirsiz olarak Disiplin Kurulu’na sevk edilen Yıldırım Demirören’in cezası bugün belli olacak.

O mesaj sitem amaçlıydı

Savunma dün Federasyon’a ulaşıyor. Demirören ise kulübün resmi sitesinden kamuoyuna yaptığı açıklamada Federasyonu suçlayıp ve şunları söyledi: “Sayın Mahmut Özgener’e gönderdiğim mesajda, ‘Ben Levent Kızıl olduğu sürece bundan sonra karşındayım, saygılar’ şeklindeki cümlem alışılagelmiş SMS mesajı kısaltmaları dahilinde yazılmış, ancak bundan Federasyon Başkanı akla hayale gelmeyecek küfürlü bir söz üretip, kendince aleyhimde bir gündem yaratmıştır. Bunun dışında Özgener ile aramdaki uzun yıllara dayanan ilişki ve dostluktan kaynaklanan samimiyet ve ayrıca tamamen sitem amaçlı olarak gönderdiğim mesaj, Özgener ve Kızıl tarafından manşetlere taşınmış ve Özgener ile Kızıl’ın Türk Futbolu’nda bir kaos ve Beşiktaş aleyhine bir ortam yaratma çabası içinde oldukları görülmüştür.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler