Türk hükümetine "ruhban okulu" çağrısı

Müslüman olan İngiliz eski Katolik papaz İdris Tevfik, yılın önemli bir kısmını geçirdiği Mısır'da yayımlanan makalesinde "Türkiye, hiçbir yabancı baskıya boyun eğmek zorunda değil. Kendi iyiliği, vatandaşlarının iyiliği için Ruhban okulunun yeniden açılması zamanı geldi" diye yazdı.

Yayınlanma: 28.08.2011 - 10:36
Abone Ol google-news

Türkiye'de azınlık vakıflarının tüm taşınmazlarının iade edilmesi veya tazminat ödenmesine ilişkin kararnamenin yankıları sürerken, Heybeliada'daki Ruhban Okulu'nun açılması için ilginç bir çağrı geldi.

Müslümanlığı seçen eski İngiliz Katolik papaz İdris Tevfik, yılın önemli bir kısmını geçirdiği Mısır'da yayımlanan makalesinde, "Türkiye, hiçbir yabancı baskıya boyun eğmek zorunda değil. Kendi iyiliği, vatandaşlarının iyiliği için Ruhban okulunun yeniden açılması zamanı geldi" diye yazdı.

Kuran'ı okuduktan sonra İslam'a geçen ve İslam konusunda sekiz kitap yayımlayan teolog İdris Tevfik, Mısır'ın Egyptian Gazete gazetesince yer verilen "Türkiye'nin Büyük Jesti" başlıklı makalesinde Türkiye'nin son yıllarda büyük mesafe kat ettiğini, ordunun ülkeyi yönettiği dönemlerin geride kaldığını, güçlü, bölgede önemli bir rol oynayan bir ülke durumuna geldiğini, önümüzdeki yıllarda da dikkate alınması gereken bir ekonomik güç haline geleceğini belirtti.

Daha önce yaptığı açıklamalarda İslam'a geçmesindeki eski pop yıldızı Yusuf İslam'ın etkisini anlatan Tevfik, Somali'yi ziyaret eden "İlk üst düzey uluslararası şahsiyet" olarak nitelediği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İslam ile Türkiye'nin laik anayasası arasında ılımlı" bir yolun izlenmesini sağladığına dikkat çekti.

"Türkiye artık Hristiyan azınlığa acı veren sorunu çözmeli"

Tevfik, yorumunda "Dünya sahnesinde o kadar önemli bir rol oynayan Türkiye için artık küçük Hristiyan azınlığına acı veren bir sorunu çözmesi zamanı geldi" dediği makalesinde tüm dünyadaki Hristiyanlar için "derin bir acı kaynağı" olan Ruhban okulunun açılmasını istedi.

"Her iki taraf da hatalar yapılmış olsa bile ilerleme zamanı geldi" diyen Tevfik, "ABD veya AB'nin baskılarını unuttun. Türkiye'nin hiçbir yabancı baskıya boyun eğmek zorunda değil. Kendi iyiliği, vatandaşlarının iyiliği için Ruhban okulunun yeniden açılması zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

İdris Tevfik makalesini, "Buna adalet meselesi deyin. Büyük bir jest deyin. Ne derseniz deyin, Türk hükümeti, bulunduğu güçlü konumundan Hristiyan vatandaşlarına yüce bir jest yapmış olur. Bunu yaparken de, güçlü ve gururlu Türkiye, dünyaya ne kadar mesafeyi kat ettiğini de gösterir" sözleriyle noktaladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler