Turkcell hakkında soruşturma

Turkcell ile ilgili soruşturmanın 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4'üncü ve 6'ıncı maddelerinin ihlal edilip edilmediğinin tespit edilmesi amacıyla başlatıldığı bildirildi.

Yayınlanma: 11.12.2009 - 09:00
Abone Ol google-news

Rekabet Kurulu, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada, 11 Kasım 2009 tarihli toplantısında, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına karar verdiği bildirildi. Açıklamada, Turkcell ile ilgili soruşturmanın 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4'üncü ve 6'ıncı maddelerinin ihlal edilip edilmediğinin tespit edilmesi amacıyla başlatıldığını bildirdi. Buna göre soruşturma kapsamında soruşturulacak ihlal konuları şöyle:

"Turkcell'in dağıtım sistemindeki tüm aşamalarda, yeniden satış fiyatını tespit ederek ve mal ve hizmetlerin satılacağı bölge ve müşterilere ilişkin kısıtlar getirmesi ile 4'üncü maddeyi, GSM hizmetleri pazarındaki hakim durumunu SIM kart, kontör kart, dijital kontör, aktivasyon ve diğer abonelik hizmetlerinin toptan ve perakende satış pazarında kötüye kullanarak rakiplerin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 6'ıncı maddesini ihlal edip etmediği."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler