Türkeş'in AKP'li oğlundan müdahillik talebi

MHP'nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in oğlu AKP Milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş, 12 Eylül davasına müdahillik talebinde bulundu.

Yayınlanma: 19.04.2012 - 15:28
Abone Ol google-news

Türkeş'in avukatı İsmail Uyar tarafından Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, 12 Eylül darbesinin Alparslan Türkeş'in ve müvekkile Ahmet Kutalmış Türkeş'in maddi ve manevi bakımdan çok ağır zararlara uğramasına sebebiyet verdiği ileri sürüldü.

Dilekçede, 12 Eylül 1980 tarihinde Alparslan Türkeş'in milletvekili olduğu anımsatılarak, ''İşlenen suç neticesinde merhum Alparslan Türkeş'in de milletvekilliğine son verilmiş ve böylece kendisi, ailesi ve dolayısıyla katılma talebinde bulunan müvekkil Ahmet Kutalmış Türkeş de maddi ve manevi zarara uğramıştır'' ifadesine yer verildi.

Alparslan Türkeş'in o dönem sıkıyönetim askeri mahkemesinde yargılanarak 4,5 yılı aşkın bir süre tutuklu kaldığı anımsatılan dilekçede, Alparslan Türkeş hakkında gerçek dışı ağır suçlamalarla ceza davası açıldığı, 12 Eylül davasının sanıklarının askeri savcılara emirler vererek Alparslan Türkeş'in yıllarca yargılanmasını sağladıkları ileri sürüldü.

Sıkıyönetim askeri savcılığı tarafından düzenlenen iddianamede Alparslan Türkeş hakkında gerçek dışı birtakım iddialarda bulunulduğu, Türkeş hakkında 10 yıllık siyasi yasak uygulandığı anımsatılarak, şunlar kaydedildi:
''Her ne kadar Alparslan Türkeş hakkında ileri sürülen iddiaların gerçek dışı oldukları daha sonra anlaşılmış olsa bile, sanıklar tarafından atılı suçun işlenmesi neticesinde TBMM'nin yetkilerinin gasbedilmesi ve bu suretle yapılan sözde yasal düzenlemelerle dayanan iddialarda bulunulmuş olması yüzünden, kendisi 10 yıllık siyasi yasaklı durumuna düşmüş ve uzun süre haksız yere hürriyetinden yoksun bırakılmış ve sonuç olarak hem merhumun kendisi hem de ailesi bu suçtan büyük zararlar görmüştür.''

Davaya katılma talebinde bulunan Ahmet Kutalmış Türkeş, babası Alparslan Türkeş'in 12 Eylül darbe davası açılmadan önce hayatını kaybettiğini belirterek, babasının bu davaya katılmasının mümkün olmadığını, kendisinin de Ceza Muhakemesi Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca davaya katılma talebinde bulunabileceğini kaydetti.

MHP'nin merhum genel başkanı Alparslan Türkeş'in oğlu AKP Milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş'in avukatı Uyar, müdahillik talebine ilişkin dilekçeyle birlikte MHP ve Ülkücü Kuruluşlar davası iddianamesinin kapaktan sonraki sayfası ile 118. sayfasının fotokopisini de Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler