Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 2. Etabı Erzincan'da büyük ilgi gördü

Dünyaca ünlü bilardo sporcusu Semih Saygıner’in de 5 numaralı seri başı olarak katıldığı Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 2. Etabı, Erzincan’ın 13 Şubat Spor Salonu’nda Kadınlar, Erkekler ve Gençler olmak üzere üç kategoride düzenlendi.

Yayınlanma: 22.05.2015 - 18:52
Abone Ol google-news

Erzincan’ın 13 Şubat Spor Salonu’nda 224 sporcunun katılımıyla 18-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 2. Etabı, büyük heyecana sahne oldu.

Kadınlar, Büyükler ve Gençler kategorilerinde karşılaşmaların yapıldığı şampiyonada dünyaca ünlü bilardo sporcusu Semih Saygıner de boy gösterdi. Son 8’e kalma müsabakasında Hakan İncekara’yla çok çekişmeli geçen bir maça imza atan Semih Saygıner, penaltıya kalan karşılaşmada rakibine 44-40 mağlup olunca ilk 16 sıralamasında kaldı.

Erzincan halkı ve bilardoseverlerin büyük ilgi gösterdiği şampiyonada kadınlar kategorisi finalinde son Avrupa Şampiyonası’nda ikinci olan Gülşen Degener ve üçüncü olan Güzin Müjde Karakaşlı karşılaştı. Final müsabakasında Güzin Müjde Karakaşlı’yı 30-28 mağlup eden Gülşen Degener Türkiye şampiyonu oldu.

Erkekler kategorisi finalinde ise Savaş Bulut ve Lütfi Çenet karşılaştı. Bulut’u 43-42 mağlup eden Lütfi Çenet Türkiye Şampiyonu olma onuruna erişti.

Gençler kategorisinde ise Alperen Ertan’ı 25-17 mağlup eden Arda Güngör şampiyon oldu. Final karşılaşmasında üst üste 10 sayı alan Arda Güngör, Almanya’nın Brandenburg eyaletinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda da U17 Avrupa şampiyonu olmuştu.

Madalya Tablosu

Philips TV Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası’ndaki yarı final karşılaşmaları ve final maçı dışındaki 140 müsabaka, Türkiye Bilardo Federasyonu resmi internet sitesi üzerinden yayın yapan TBF TV’den canlı yayınlanırken turnuvanın iki yarı final müsabakası ve final maçı, NTV Spor tarafından canlı yayınlandı.

224 sporcunun katılımıyla düzenlenen Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 2. Etabı’nda madalya tablosu ise şu şekilde oldu:

Kadınlar

1. Gülşen Degenler
2. Güzin Müjde Karakaşlı
3. Ayşegül Fendi ve S.İpek Uç

Erkekler

1. Lütfi Çenet
2. Savaş Bulut
3. Ömer Karakurt ve Mehmet Can Çapak

Gençler

1. Arda Güngör
2. O. Alperen Ertan
3. Doğukan Çorbacı ve A. Talha İşcan


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler