"Türkiye, Fransa'ya üvey anne gibi davranıyor"

El Arabiya, Fransa'ya ilişkin "Türkiye itibarının intikamını almak için aşırıya kaçıyor ve aslında bir üvey anne gibi davranıyor" yorumunu yaparak, "Şimdi Ankara Paris'i Cezayirlileri yok etmekle suçluyor. Türkiye ne zaman üzülse bir reklam afişi kullanıyor" dedi. El Arabiya, Fransa'nın tutumunun etik olarak doğru olduğu savunarak, "Türkiye saldırmaya karar verdi çünkü batının ona ihtiyacı olduğunun farkına vardı" görüşünü ileri sürdü.

Yayınlanma: 28.12.2011 - 12:18
Abone Ol google-news

Fransa Ulusal Meclisi'nin soykırımların inkarını cezalandıran yasa teklifini kabul etmesiyle daha da gerilen Türkiye-Fransa bağlarına El Arabiya Televizyonu internet sitesinde geniş yer verdi. El Arabiya, "Türkiye itibarının intikamını almak için aşırıya kaçıyor ve aslında bir üvey anne gibi davranıyor" yorumunu yaparak, "Şimdi Ankara Paris'i Cezayirlileri yok etmekle suçluyor. Türkiye ne zaman üzülse bir reklam afişi kullanıyor" dedi. El Arabiya, Fransa'nın tutumunun etik olarak doğru olduğu savununarak, "Türkiye saldırmaya karar verdi çünkü batının ona ihtiyacı olduğunun farkına vardı" görüşünü kaydetti.

El Arabiya, "Türkiye itibarının intikamını almak için aşırıya kaçıyor ve aslında bir üvey anne gibi davranıyor. Büyükelçisini çağırdı, diplomatik ilişkileri kesti, deniz limanlarını kapattı, ekonomik boykotu başlattı ve diplomatik olarak çözülebilecek meseleleri kızıştırdı" dedi.

Haberde, "Dikkat çekici olan Türk kızgınlığı asla Araplar için övgü kelimelerinden yoksun değil. Şimdi Ankara Paris'i Cezayirlileri yok etmekle suçluyor. Türkiye ne zaman üzülse bir reklam afişi kullanıyor" görüşü dile getirildi.

El Arabiya, Ankara'nın Fransa'ya kızgınlığını tarihi olarak ve insan haklarıyla ilişkili olarak savunduğunu belirterek, "Fransa'nın tutumu nedeni ne olursa olsun etik olarak doğru. Bununla birlikte, bütün meseleler medyanın gündemine getirilebilirdi ya da kapılı kapılar arkasında tartışılabilirdi. Ancak Türkiye saldırmaya karar verdi çünkü batının ona ihtiyacı olduğunun farkına vardı" yorumunu yaptı.

Türkiye'nin İsrail ile stratejik bağlar kuran bir İslam ülkesi olduğunu ve şimdi Suriye krizi için Batı yaklaşımını eleştirdiğini savunan El Arabiya, "Bununla birlikte, Türkiye'nin Suriye'de İran'ın Irak'ta oynadığı aynı rolü oynaması gerekli. Türkiye bölgede en güçlü ülke olduğunu biliyor ve kiralık bir polis değil de bir ortak olarak hareket ediyor" görüşünü savundu.

El Arabiya, şimdi Türkiye'nin rolünün kültürel olduğunu ve Batının Arap Baharı'nın yan etkileriyle baş edebilmesi için bu rolün önemini anladığını ileri sürerek, "Yüzyıllar önce Türkiye Arap dünyasına Halife olarak girdi ve şimdi modern İslam adıyla yeni bir yüzyıla başlıyorlar" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler