Türkiye karşıtı Yunan muhabir hayatını kaybetti

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndaki basın bilgilendirme toplantılarına yönelttiği ısrarlı Türkiye karşıtı sorularla damgasını vuran, zaman zaman sözcülerin tepkisine de yol açan Yunan Eleftheros Typos gazetesi muhabiri 63 yaşındaki Lambros Papantoniou, akut ansefalit sonucunda vefa etti.

Yayınlanma: 09.06.2009 - 09:39
Abone Ol google-news

1975 yılından beri Washington'da görev yapan Yunan Eleftheros Typos gazetesi muhabiri 63 yaşındaki Lambros Papantoniou, akut ansefalit nedeniyle tedavi gördüğü Georgetown Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

 

"Mr. Lambros" olarak tanınan Papantoniou, yıllarca katıldığı ABD Dışişleri Bakanlığı brifinglerinde ABD Yönetiminin, Türkiye'yi eleştiren açıklama ve yorumlarını yapmasını sağlamak amacıyla gösterdiği ısrarlı çabalarla dikkat çekiyordu.

 

Brifinglerin demirbaşı

Panantoniou'nun vefatı nedeniyle Washington Post gazetesince yayımlanan yazıda da Lambros'un, ABD Dışişleri Bakanlığı brifinglerinde "bir demirbaş" olduğu belirtilirken kendi sözlerine atfen "38 yıldır her gün" haber yazdığına dikkat çekildi.

Gazete "Israrlı ve karmaşık soruları ile tanınan Lambros, 1996 yılında Yunanistan ile Türkiye arasında Ege'de İmia (Kardak) denen bir ada ile ilgili yaşanan ve Clinton Yönetiminin devreye girerek silahlı bir çatışmaya dönüşmesini engellediği anlaşmazlığa ilişkin soruları Dışişleri Bakanlığına sormada özellikle aktif oldu" diye yazdı.

Hukuk mezunu olan ve Türkiye'nin Kıbrıs Harekatının ardından gazeteciliğe başlayan Lambros'un, Yunanistan, Türkiye, Kıbrıs ve Balkanlar ile ilgili dış politika konularında uzmanlaştığına da işaret edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler