"Türkiye konusunda Kongre'de derin rahatsızlık var"

İsrail'in Washington Büyükelcisi Michael Oren, "Türkiye'nin yön değişikliği ve Ortadoğu'ya dönüşünün, hiç kimsenin nereye götüreceğini bilmediği, tarihi bir gelişme" olduğunu öne sürerken ABD Kongresi'nde Türkiye konusunda "derin rahatsızlık" olduğunu da savundu.

Yayınlanma: 22.06.2010 - 11:23
Abone Ol google-news

Ortadoğu konusunda iki kitap yazan İsrail'in Washington Büyükelcisi Michael Oren, Jerusalem Post gazetesi editörleriyle buluşmasında "Türkiye'nin yönündeki değişiklik, yani Doğu'ya yönelmesi, tarihi bir gelişme. Türkiye'nin, 90 yıllık bir aradan sonra Ortadoğu'ya dönmesi büyük bir mesele ve bunun nereye gittiğini hiç kimse bilmiyor" diye konuştu.

Türkiye konusunda ABD Kongresi'nde "derin bir rahatsızlık" olduğunu da öne süren Oren, Türk politikasındaki bu "büyük değişiklik" in yanı sıra ABD'nın dış politikasında da önemli bir değişiklik olduğunu, Başkan Barack Obama'nın, iktidara Amerika'nın iç ve dış politikalarında ciddi bir değişiklik yapma kararlılığına geldiğini söyledi.

"Değişen İsrail değil, ABD ve Türk politikaları"

Buna karşın Oren, Netanyahu hükümetinin tavırlarının büyük ölçüde önceki İsrail hükümetlerinden farklı olmadığını savunurken de "değişen İsrail politikası değil, ABD ve Türk dış politikalarının olduğunu" da öne sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler