Türkiye, siber saldırıların hedefinde
Geçen yıl bireysel kullanıcılar ve şirketlere 5 milyar dolara mal olan fidye yazılım saldırılarından, Avrupa’da en büyük zararı gören Türkiye oldu.
KPMG’nin hazırladığı Bireysel Siber Farkındalık Araştırması’na göre, 2016’dan 2017’ye kadar yeni nesil fidye yazılımlarında yüzde 32’lik bir artış yaşandı. Avrupa ülkelerinin toplam fidye yazılım saldırısına uğrama yüzdesi küresel rakamın yüzde 23.65’ini oluştururken, Türkiye yüzde 15.85’lik oranla Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada; dünyada ise altıncı sırada yer aldı. Rapora göre fidye yazılım saldırılarının yüzde 94’ü e-posta üzerinden gerçekleşti.
6 trilyon dolar
KPMG Türkiye Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi Bölüm Başkanı Sinem Cantürk, internet kullanımının getirdiği risklerin dijital dünyanın yanı sıra günlük hayatı da tehdit ederek ciddi kayıplara yol açtığını söyledi. Siber suçların dünya genelinde verdiği zararların 2021’e kadar 6 trilyon dolara ulaşacağının tahmin edildiğini ifade eden Cantürk, “Siber saldırıların yaratacağı risklerin en aza indirilmesi için çalışanların siber farkındalığının yüksek olması hiç bu kadar kritik öneme sahip olmamıştı” dedi. Öztürk, fidye yazılım saldırılarına karşı en etkili tedbirin ise ‘yedekleme’ olduğunu dile getirdi.
En Çok Okunan Haberler
- Op. Dr. Dericioğlu başında poşetle ölü bulundu
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- 500 bin TL'nin aylık getirisi belli oldu
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Suriye'de herkesin konuştuğu ölüm listesi
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- Erdoğan'dan işgale 'isimsiz' tepki
- Suriye'nin yeni başbakanından ilk açıklama