Amberin Zaman’dan Cemaat'in kanalında Cemaat'e çağrı

Taraf gazetesi yazarı Amberin Zaman, cemaatinn kaalından cemaate çağrı yaptı: Özeleştiri yapıldığı nispette bizlerin sahiplenmesi daha kolay olur.

Yayınlanma: 31.10.2014 - 09:40
Abone Ol google-news

Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen Bugün TV'de yayınlanan "Özgü İfade"  programında Anayasa Profesörü Mustafa Erdoğan, gazeteciler Nazlı Ilıcak, Hayko Bağdat ve Amberin Zaman, Gülen Cemaati ile AKP arasındaki savaşı masaya yatırdı.

Programın videosunu izlemek için tıklayınız

"MUAMMER AKKAŞ DİNK DAVASININ SAVCISI"

AKP ile Gülen Cemaati arasındaki ittifakın devam ettiği dönemdeki soruşturmalarda bir çok hukuksuzluğun yapıldığına dikkat çeken Taraf yazarı Hayko Bağdat, 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının ardındann görevden alınan Savcı Muammer Akkaş'ın Hrant Dink cinayeti ile ilgili olarak kamu görevlileri hakkında yürütülen soruturmaya bakan savcı olduğunu ve 3 yıldır kamu görevlilerini soruşturmadığını söyledi.

Hayko Bağdat, Gülen Cemaati medyasının Dink Cinayeti ve KCK soruşturmaları konusunda özeleştiri yapması gerektiğini söyledi.

"ÖZELEŞTİRİ YAPILIRSA BİZLERİN SAHİPLENMESİKOLAY OLUR"

Hayko Bağdat'ın sözleri üzerine araya giren Taraf yazarı Amberin Zaman "Özeleştiri yapıldığı nispette bizlerin sahiplenmesi daha kolay olur"  dedi.

ILICAK: DERSHANELEİRN ÜZERİNE GİDİLMESE DE YOLSUZLUK OPERASYONU OLURDU

Yolsuzluk operayonunun arkasında Gülen Cemaati'nin olmadığını ve soruşturmanın tesadüfen elde edilen delillerle bakanlara ve çocuklarına  uzandığını ileri süren Nazlı Ilıcak "Eğer AKP dershanelerin üzerine gitmseydi AKP ile cemaat arasındaki ittifak sürerdi ama bu yolsuzluk operasyonu yine yapılırdı. Çünkü yolsuzluk operasyonu cemaatin operasyonu değil" dedi.

"ERDOĞAN O DAVALARIN SAVCISIYDI"

Anayyasa Profesörü Mustafa Erdoğan ise hükümetin geçmiş dönemde yürütülen sorşturmalar konusunda Gülen Cemaati'ni suçladığını belirterek "Erdoğan o dönem 'ben bu davanın savcısıyım' diyordu. Şimdi ise 'Biz yapmadık onlar yaptı'diyerek suçu karı tarafın üzerine atıyor. AKP ile cemaatin bir dönem kadroları kendi aralarında paylaştıklaır bir gerçek. Ama 17 Aralık'tannsonnra bu kadrolar düşman ilan edildi" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler