Türkiye'nin ilk iPhoneography sergisi

Akıllı telefonlar ile çekilen ve işlenen fotoğrafların meraklılarıyla buluştuğu Türkiye'nin ilk iPhoneography sergisi Ankara'da açıldı. Dünyayı saran yeni fotoğraf akımı'nın başkentli temsilcileri, birbirinden ilginç fotoğrafları Ankaralılarla paylaşıyor.

Yayınlanma: 07.10.2011 - 10:01
Abone Ol google-news

Teknolojideki değişimden etkilenen alanlardan biri de fotoğrafçılık. Cebimizde taşıdığımız telefonların görüntüleme yetenekleri artık hatıra fotoğraflarının birkaç adım ötesinde. Akıllı telefonlar için geliştirilen küçük programlar, çekilen fotoğrafları sadece kaydetmekle kalmıyor. Küçük kareleri görsel efektlerle zenginleştiren bu programcıklar yeni bir akımın ortaya çıkmasını sağladı. Evlerdeki ufak objelerden, kent panoramalarına dek her şeyi fotoğraflayan akıllı telefon kullanıcıları bu akımı, “iPhoneography” olarak adlandırıyor. iPhoneography’i günlük yaşamlarının bir parçası haline getiren akıllı telefon kullanıcılarının öncelikli amacı, kendilerine fotoğraflı bir günlük oluşturmak.

İlk sergi Ankara’da

iPhoneography akımı dünyanın dört bir yanını görüntülerken Türkiye’deki akıllı telefon kullanıcıları da boş durmuyor. İlk iPhoneography sergisi için Ankaralı kullanıcılar, deklanşöre erken bastı. Ekim ayının ilk gününde başkentlilerle buluşan yüzlerce fotoğraf karesi, dünyanın dört bir yanını ayağınıza getiriyor. Cem Aydın, Bahar Özdek, Başak Hacıömeroğlu, Gökhan Koray Seğmenoğlu ve Yeliz Atıcı, sanatsal kaygılardan uzak, eğlence amaçlı çektikleri fotoğrafları Bilkent Kültür Girişimi’nin de desteğiyle bir sergide topladı.

‘Anı yakalamak’

Geçtiğimiz haftasonu açılan serginin adı: “iPhoneography-TR.” Yeni fotoğraf akımının Ankara’daki temsilcileri ile sergilerinin açılışında bir araya geldik. Çıkış noktaları, gelişen teknolojinin, anı yakalamak için fotoğrafçılara sunduğu sınırsız olanaklar. İnsanların yaratıcılıklarını ortaya koyabilmelerinin artık daha kolay olduğu görüşünde birleşiyorlar. Günlük yaşamlarında kullandıkları profesyonel fotoğraf makinelerini bu sergi için bir kenara bırakmışlar. Ayrıca fotoğraflardaki tüm efektleri de telefonlarındaki uygulamalar aracılığıyla yapmışlar. Sergi 15 Ekim’e dek Turan Emeksiz Sokak No: 7/24 Gazi Osman Paşa adresindeki Macarons D’Antoinette’de başkentli fotoğrafseverleri bekliyor. iPhoneograp-hyTR’nin ikinci sergisi akıllı telefonları ile fotoğraf çeken herkese açık olacak. Yeni sergide yer almak isteyen başkentliler, [email protected] e-posta adresinden iletişim kurabilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler