"Türkiye'nin 'sıfır sorun' politikası sıfır sonuç verdi"

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi sürecinin "Türk siyasi liderliğinin isteksizliği ve muhtemelen Azerbaycan'ın baskıları" nedeniyle başarısız olduğunu savunurken "Türkiye'nin komşularıyla 'sıfır sorun' politikası sıfır sonuç verdi" diye konuştu.

Yayınlanma: 23.06.2010 - 11:50
Abone Ol google-news

Sarkisyan, resmi bir ziyaret dolayısıyla bulunduğu Almanya'da Conrad Adenauer Vakfı'nda verdiği bir konferansta Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşme sürecine değinirken "Bizim girişimiz neden başarısız oldu? Türkiye, sadece taahhütlerini yerine getirmedi ve protokolleri onaylamadı aynı zamanda ondan önceki aşamaya dönüş yaparak ön koşullar öne sürdü ve tehditlerde bile bulundu" şeklinde konuştu.

Ermeni-Türk sınırının Avrupa'nın kapalı kalan tek sınırı olmayı sürdürdüğünü de söyleyen Sarkisyan, Ermeni medyasına yansıyan konuşmasına göre, sürecin başarısızlığın birkaç faktörden kaynaklandığını belirtirken de bu çerçevede "Türk siyasi liderliğinin isteksizliği ve muhtemelen Azerbaycan'ın baskıları"nı da sorumlu tuttu.

Ermenistan Devlet Radyosu'na göre, Sarkisyan "Türkiye'nin 'komşularıyla sıfır sorun' politikası, sıfır sonuç verdi. Ve bu, Türkiye, çözümü, bölgedeki çıkarlarını, koordinasyon yerine çatışma çerçevesinde aramaktan vazgeçinceye dek böyle devam edecek" sözlerini de kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler