Tutuklanma kararından önce cezaevi belirlenmiş

Avukat Emin Aktar, Kışanak ve Anlı’yla ilgili tutuklama kararı çıkmadan götürülecekleri cezaevinin belirlenmiş olduğunu söyledi. Eşbaşkanlar Kandıra F Tipi Cezaevi’ne konuldu

Yayınlanma: 31.10.2016 - 20:49
Abone Ol google-news

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırak Anlı ile KJA dönem sözcüsü Ayla Akat Ata, önceki gece tutuklandı. Kışanak ve Anlı’nın avukatı Diyarbakır Barosu eski Başkanı Emin Aktar, mahkeme kararı çıkmadan Kışanak ve Anlı’nın hangi cezeavine konulacağınının belirlendiğini belirtti.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’nın yürütttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı “Terör örgütü üyeliği”, Kışanak ve Anlı için yapılan protesto eylemlerinde gözaltına alınan KJA dönem sözcüsü Ayla Akat Ata ise “Örgüt kurmak ve yönetmek” suçlamasıyla tutuklandı. Kışanak ve Anlı’nın avukatı Diyarbakır Barosu eski Başkanı Emin Aktar, mahkeme çıkışında kısa bir açıklama yaptı. Kışanak ve Anlı’nın örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklandıklarını belirterek, mahkemeye çıkarılmadan hangi cezaevine konulacaklarının daha önceden ayarlandığını söyledi.

Aktar, “Mahkemeden çıkar çıkmaz cezaevine götürdüler. Bu önceden hazırlık yapıldığını gösteriyor. Öğrendiğimiz kadarıyla haklarında tutuklama kararı verilmeden konulacakları cezaevi ayarlanmış. Biz müvekkillerimizin hangi cezaevine konulacağını öğrenemedik. Güvenlik gerekçesiyle bunu bize açıklayamayacaklarını söylediler” dedi. Aktar, Kışanak ve Anlı’nın polis ve jandarma tarafından yürütülen 2 ayrı soruşturmada tutuklandığını belirterek, “Politik bir tutuklamadır. İddialara ilişkin, belediyenin faaliyetlerine ilişkin tek bir soru sorulmadı” diye konuştu.

‘Kimse kabul etmemeli’

DBP Eşbaşkanları Sabahat Tuncel ve Kamuran Yüksek ile HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, DBP binasında açıklama yaptı. DBP Eşbaşkanı Yüksek, “AKP halkın gözünü korkutarak kendi rejimini hayata geçiriyor ve ona karşı olanları da katlederek, tutuklayarak yolunu açıyor. Bu darbeyi kimse kabul etmemelidir. DBP olarak bu saldırılar karşısında direnişimizi büyüteceğiz” dedi. DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ise yaşanılan sürecin darbe süreci olduğunu, darbeye karşı direnmenin suç olduğunu söyledi. 15 Temmuz gecesi yaşanan başarısız darbenin derinleştirilerek halka uygulandığını belirten Tuncel, Kışanak, Anlı ve Ata’nın tutuklanmasının Kürt halkını cezalandırmak olduğunu söyledi.

DTK: Gün mücadele günü

DTK’dan yapılan açıklamada ise “Bu zihniyet toplumun tüm değerlerine el koymakta; yok saymakta, saldırmakta, her türlü toplumsal muhalefeti hedef almaktadır. Başta belediye eşbaşkanları Kışanak ile Anlı, KJA Sözcüsü Akat ve Kürt basına yönelik tutuklamaları ve basın kurumlarının kapatılmasını kınıyoruz. Bu baskı ve saldırıların bizleri yıldıramayacağını belirtiyoruz. Gün, faşizme karşı mücadele etme günüdür” denildi.

Kışanak ve Anlı Kandıra F Tipi’nde

Kışanak ve Anlı’nın güvenlik gerekçesiyle avukatlarına bile söylenmeden uçakla İstanbul’a, oradan karayolu ile Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunan F Tipi Cezaevi’ne bugün sabaha karşı saat 03.00 sıralarında konuldukları öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler