TV'de İlaç Pazarlama

Yayınlanma: 26.10.2011 - 06:10
Abone Ol google-news

Televizyonlar aracılığı ile ilaç pazarlama için yurdumuzda hiçbir engel olmadığı anlaşılmaktadır. Başlarında bir hekimin bulunduğu bir ekip kendi icat ettikleri bazı ilaçları çeşitli hastalıklara iyi geldiği iddiası ve propagandası ile çok sayıdaki televizyon kanalında pazarlamaktadırlar. Bu ilaçlar ekranda görülen konuşmacı doktor tarafından üretilmekte ve hazırlanmaktadır ve çeşitli hastalıklara çare olduğu gösterilmiştir. Bu mucize ilaçlarla başlıca damar hastalıklarına kesin çare bulunmaktadır. Çünkü bu ilaçlar vücudun sadece bir ikisini değil, tüm damarlarını moleküler düzeyde açmakta ve öldürücü damar sertliğinin etkisini yok etmektedir. Kanser için de kısırlık için de çok etkili ilaçlar hazırlanmıştır. Bunlar bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Halkımız ölümden başka her şeye, her hastalığa çare olduğuna inanmalı ve onu aramalı. Bunun Kuran’da da yeri var. Diyabet, romatizma, unutkanlık, bunama, kas zayıflığı hepsi için çok etkili ilaçlar var. Ekranda danışma merkezlerinin telefon numaraları veriliyor. Onlara telefon ederseniz ilaçların fiyatları ve kullanma metotları hakkında bilgi alıyorsunuz.

Şikâyetlerinizi söyleyebilirsiniz ama teşhise lüzum yok. Nasıl olsa bu ilaçlar her şeye iyi geliyor. Adresinize hemen gönderiyorlar. Bir aylık ilaç 300-400 lira civarında. Ama her ay tekrarlamalısınız. Telefonları öğrendiniz, her ay yeniden ilaç siparişi vereceksiniz. Sonra birçok hastanın yaptığı gibi TV programı sırasında telefon edip teşekkürlerinizi, bütün damarlarınızın açıldığını, şekerin düzeldiğini, kanserin gerilediğini, kısırlığın artık söz konusu olmadığını söyleyeceksiniz. RTÜK’ün de bu programlarla övündüğünü tahmin etmek güç değil.

Tabipler Birliği’nin durumunu tahmin edemiyorum. Sizler de bu kanalların her birine ayda bu programlar için 70 bin lira ödendiğini öğrendiğinizde doktor ve ekibinin de TV’lerin de bu hizmet aşkını ve özverilerini eminim küçümsemeyeceksiniz. Alan razı veren razı. Sonuçta benzersiz bir halk sağlığı hizmeti (!) var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler