'Tweet attık sıra yumurtada...'

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki YÖK Yasa Taslağı toplantısına katılan YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

Yayınlanma: 16.11.2012 - 17:27
Abone Ol google-news

Yeni YÖK Yasa Taslağı çalışmaları ile ilgili Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasında düzenlenen toplantıya katılan YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, Öğrenci Kolektifleri üyesi öğrenciler tarafında protesto edildi. Çetinsaya ve öğretim görevlilerinin yaptığı konuşmaların ardından söz alan bir öğreci, "Ben tahmin ediyorum konuşmamın başından beri o örneği verdikten sonra kendisi de korkmaya başladı. Evet biz tweet attık sıra yumurtada" dediği sırada yanında bulunan diğer öğrenci YÖK Başkanı'na yumurta fırlattı. Atılan yumurta isabet etmezken öğrenciler yaka paça dışarıya çıkarıldı.

Bu sırada dışarıda toplanan yaklaşık 20 kişilik öğrenci grubu, "Bu sana yetmez ama daha fazla yumurta" sloganı atarak yumurta fırlattı.

Öğrenci grubunun yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Ağzınıza her YÖK Yasası lafını doladığınızda, gerçekleri göstermek için elimizde dosyalarımızla verilerimizle, taleplerimizle tam karşınıza dikileceğiz. Üniversitelerin gerçekten parasız ve demokratik olması için mücadele eden Öğrenci Kollektifleri, YÖK Yasası’nı geçirtmeyecek."

Fotoğraf: Hürriyet


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler