'Üçüncü köprü ve Sinop Nükleer Santrali kaygı veriyor'

Financial Times, Türkiye'nin "en karmaşık ve en tartışmalı" iki projesi olan üçüncü köprü ve Sinop Nükleer Santral projelerinin kaygı verdiğini ancak kuşkusuz büyük bir gelişme olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 21.04.2012 - 08:58
Abone Ol google-news

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, Türkiye'nin "en karmaşık ve en tartışmalı" iki projesinin gerçek olmaya yaklaştığına işaret ederek, Ankara'nın, nükleer santral konusunda bir Kanada şirketiyle konuştuğunu açıkladığını, aynı zamanda İstanbul'da üçüncü köprü inşası için de dört teklifi onayladığını kaydetti.

Gazete, Japonya'da bir yıl önce gerçekleşen Fukuşima nükleer santral kazasından sonra Almanya gibi bir çok ülkenin yeni nükleer santral yapımını engellediğini vurgularken öte yandan Boğaz köprüsü teklifinin de tartışmalı olduğunu yazdı. FT Karadeniz ve Belgrat Ormanı yakınlarında planlanan sitenin şehrin zaten çok büyük olan kentsel yayılmasını kaçınılmaz olarak arttıracağı için eleştirildiğini belirtti.
 

'İstanbul'da trafik çoğunlukla kabus'

Haberde, Türkiye'nin ithalatının çok büyük bir oranının enerjiye dayandığı, bunun Türkiye'yi iki nükleer santral inşa etmeye ittiği ve İstanbul'da da trafiğin çoğunlukla "kabus" olduğu vurgulanırken, "Genel olarak Türkiye'nin alt yapısına daha geniş bakılması ihtiyacı var" yorumu yapıldı.

FT, Türkiye'nin zamanında bitirilebilecek en önemli projelerinden en az ikisinin yani üçüncü köprü ve Sinop Nükleer Santrali projelerinin kaygı verdiğini ancak şüphesiz büyük bir gelişme olduğunu savunarak, "Bu iyi haber olsun ya da olmasın, insanlar aynı fikirde olmamaya devam edecekler" diye yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler