Uğur Kurt'u vuran polisten yalan beyan

Okmeydanı'nda cemevinde bekleyen Uğur Kurt'u vuran polis akrep kamerasında olayın sonrasında olay yerinde görünürken, savcılık ifadesinde olaydan 1-2 dakika sonra hastaneye gittiğini söyledi.

Yayınlanma: 19.03.2015 - 21:35
Abone Ol google-news

Okmeydanı’nda 22 Mayıs 2014'te bir cenaze törenine katılmak üzere Cemevi'nde beklerken polis S.K tarafından silahla öldürüldüğü iddia edilen Uğur Kurt soruşturmasında polis S.K'ın yalan ifade verdiği ortaya çıktı.

S.K, savcılık ifadesinde Kurt'un ölüm saati olan 11.38'den 1-2 dakika sonra Okmeydanı'ndan ayrılarak hastaneye gittiğini söyledi ancak kayda devam eden akrep aracının kamerasını unuttu. S.K, gerçek zamana göre bir saat geri olan kamera kaydına göre saat 12.26'da (yani 13.26) olay yeri inceleme ekibinin Cemal Kamacı Spor Kompleksi önünde kendinin de karışmış olduğu olayın incelemesinde yer aldı.

Okmeydanı Cemevi'nde cenaze töreni için bekleyen Uğur Kurt'u silahıyla öldüren ve hakkında “olası kastla adam öldürmek” suçundan dava açılan polis S.K ile ilgili soruşturmada ilginç bir detay ortaya çıktı. 21 Ağustos 2014'te savcılıkta ifade veren S.K, Cemevi'nde birinin vurulduğu söylentisi duyduğunu, 1.5-2 dakika kadar olay yerinde durduktan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ndeki yaralı polis arkadaşının yanına gittiğini söyledi. S.K, o gün daha sonrasında yaşanan olaylara katılmadığını belirtti.

Havaya ateş etmiş

Cinayet Büro Amirliği'nin talebiyle saat 13.20-17.00 saatleri arasında Cemal Kamacı Spor Kompleksi otoparkı içerisinde olay yeri incelemesi yapıldı. Bu sırada S.K'nın da aralarında bulunduğu toplamda 5 polisin el svabı alındı. Olay yeri inceleme tutanağına göre görevlilere olaya ilişkin bilgi veren S.K, uyarı amaçlı havaya ateş ettiklerini, daha sonra araca binerek güvenli alan olan Cemal Kamacı Spor Kompleksi otoparkına geldiklerini söyledi. Ancak akrep aracının görüntülerinde S.K saat 13.26'da hala spor kompleksinin otoparkında görüldü. Kurt ailesi avukatlarından Aslı Kazan, görüntülerin saatinin bir saat geriden geldiğini belirterek, “İlk gün yapılan delil toplama usulüne uygun değil. Bu işlem şüpheliyle birlikte yapılmaz” dedi. Tüm bu tutanaklara ve akrep aracının kamera kaydına rağmen S.K 21 Ağustos 2014'te savcılıkta bambaşka bir ifade verdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler