Ülkücü terörü komalık etti

Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Kolektifi üyeleri dün bir basın açıklaması yaptı. “Mete yaşayacak, çeteler üniversiteden defolacak” pankartı açtı.

Yayınlanma: 22.09.2014 - 23:29
Abone Ol google-news

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğrencisi ve Öğrenci Kolektifleri üyesi Metehan Tuna Göre (24), ülkücü oldukları belirtilen bir grubun demir çubuklarla saldırısı sonucu ağır yaralandı. Beyin kanaması geçiren Göre, KTÜ Tıp
Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Uyutulan Göre’nin durumunun kritik olduğu
belirtildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alınırken bir kişi tutuklandı. Trabzon’un Kalkınma Mahallesi’nde bir kafede KTÜ öğrencisi Metehan Tuna Göre, önceki gece ülkücülerin oluşturduğu KTÜ Öğrenci Derneği üyesi olduğu belirtilen Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Alperen Mengen ve Emre Vatan’ın saldırısına uğradı. Tekme tokat dövülen ve kafasına demir çubuklarla vurulduğu ifade edilen Göre, karakola giderek şikâyetçi oldu. Darp raporu almak için gittiği KTÜ Farabi Hastanesi’nde beyin kanaması teşhisi konulan Göre, yoğun bakıma alındı. Hastane yetkilileri, durumu kritik olduğu ifade edilen Göre’nin 3 gün boyunca uyutulacağını açıkladı.

Baba Emin Göre, “Oğlum bir yıl önce yine aynı kişiler tarafından saldırıya uğramıştı. Yetkililer sessiz kaldı. Oğlum şimdi yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Oğlumun dayak yemesinde ihmali  olanlar kişilerden de davacıyım” dedi.

Olayla ilgili gözaltına alınan Alperen Mengen, Emre Vatan ve Fatih Çalık emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mengen tutuklanırken, diğer 2 şüpheli denetimli serbestlik kararıyla serbest bırakıldı. Göre’nin bir yıl önce de Mengen hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. CHP, ÖDP, TKP ve KESK saldırıyı kınadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler