'Uludere raporu acizlik vesikasıdır'

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Milli Savunma Bakanlığı tarafından TBMM İnsan Hakları Uludere Alt Komisyonu'na gönderilen rapor için "Milli istihbaratın zaafının belgesidir'' dedi.

Yayınlanma: 06.04.2012 - 11:14
Abone Ol google-news

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Milli Savunma Bakanlığı tarafından TBMM İnsan Hakları Uludere Alt Komisyonu'na gönderilen raporu ''acizlik vesikası, skandal belge'' olarak niteledi.

Raporun hiç bir bilgi içermediğini söyleyen Kaplan, ''Hükümet nezdinde tevil yolu ikrarın belgesidir. Milli istihbaratın zaafının belgesidir'' diye konuştu.

 

12 Eylül davası

12 Eylül davasında sanıkların tutuklu olmamasını eleştiren Kaplan, ''Dünyanın hiç birinde darbecilerin tutuksuz olduğu bir dava görülmemiştir. Darbeci generallerin olmadığı bir yargılama nasıl başlayabilir?'' dedi.

Göstermelik yargılamayla Türkiye'nin ''oyalayıp kandırılacağının zannedildiğini'' belirten Kaplan, ''Bu tiyatroya son verin'' diye konuştu.

''Yargı siyasetin kuşatması altında değil, emri altındadır'' diyen Kaplan, parti kapatmaların hepsini siyasi olduğunu belirtti.

Şu aşamada BDP'yi kapatma çabalarının olduğunu belirten Kaplan, şunları söyledi:

''Zaten 7 bin üyemizi tutuklayarak fiilen partimizi kapatma noktasına getirdiler. Yeni bir anayasa yapma sürecindeyiz. Parti kapatmaların artık tarih olmasını istiyoruz. Çok açık söylüyoruz; hiç bir zulüm, baskı, haksızlık, halkın inandığı, zamanı gelmiş fikirlerin önünde duramaz. Türkiye, partiler mezarlığı oldu ama bu son perdedir. Parti kapatmalarla ilgili bizim de ve Hükümetin oynadığı son perdedir. Ya demokrasi vardır ya yoktur. Ya yeni anayasa olacaktır ya olmayacaktır. '12 Eylül darbecilerini yargılıyorum' diye şişinen sayın Başbakan'a soruyorum; 12 Eylül hukukuna dayanak hala parti kapatmaya çalışıyorsun.

Yedek parti, yeni parti, bunlarla uğraşmayız. Artık bu tiyatroya, trajediye son vereceğiz. Türkiye bunu hak etmiyor. Partiler mezarlığı olmuş bir ülkede demokrasi olmaz. Bunu bitireceğiz, kararlıyız. Siyasetten çekilmeyeceğiz. Sonuna kadar mücadele. Biz bağımsız olarak girdik Meclis'e. Partiyi kapatsa milletvekilliğimizi düşürebiliyor mu? Düşüremez. Anayasa Mahkemesi'nin son kararına göre; kapatma açtılar velev ki bir ay kala biz partiyi kapattık, onlara kapatma fırsatı tanımadık, ne yapacaklar? Hiç bir şey yapamazlar. Biz de ustalaştık sayın Başbakan.''


Yeni teşvik paketi

Yeni teşvik paketini eleştiren Kaplan, ''Bölge halkı yaralanmasın diye 50 milyon TL sınırı koyuyorsun. Kimde kaldı bu kadar para? Bu 17 ilde AKP'li işbirlikçileri çıkarın 50 tane bulamazsınız'' dedi.

 

Suriye

Suriye'deki gelişmelerle ilgili bir soru üzerine Kaplan, ''Adım adım kurgulanan bir savaşın eşiğine doğru gidiyoruz. Biz haksız savaşlara, komşulara açılacak savaşlara karşıyız. Bu sorunların barışçıl, diplomatik yollarla çözülmesinden yanayız'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler