Üniversiteye Doğru

Lisans Yerleştirme Sınavları 13 Haziran’da başlıyor. LYS ve tercih dönemiyle ilgili adayların merak ettiği tüm sorular ve yanıtları.

Yayınlanma: 09.06.2015 - 06:38
Abone Ol google-news

Üniversiteye girişin ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavları 13 Haziran’da başlıyor. Üniversite adayları, 13-14-20- 21 Haziran tarihlerinde 5 sınava girecek. Sınavlar, 81 il merkezi ve Lefkoşa’da yapılacak.

Adayların, sınava giriş belgelerinin çıktısını edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermeli. Adayların, internetten edinecekleri bu belgelerin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını ilgili LYS’de yanlarında bulundurmaları zorunlu. İlgili LYS’ye ait Sınava Giriş Belgesi’ni, fotoğraf görünür bir şekilde yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak.

Bir LYS için düzenlenen belge diğer LYS’lerde kullanılamayacak. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret bulunmaması gerekiyor.

Bunlara dikkat...

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacak. Bu nedenle adayların sınav binalarına, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlarla kulaklık, kolye, küpe, yüzük, anahtar, para gibi metal eşyalarla her türlü elektronik cihazla telsiz, fotoğraf makinesi gibi araçlarla, plastik ve cam eşyayla kredi kartı, ulaşım kartı, cep bilgisayarı, saat, hesap makinesi gibi cihazlarla gelmesi yasak.

Adayların yanlarında kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete gibi yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçları getirmemesi gerekiyor.

Sınav salonları, ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenebilecek. Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde bulunmaları önem taşıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler