Usta besteci Muammer Sun hayatını kaybetti

Türk müziğinin usta bestecilerinden Muammer Sun bu sabah Ankara'da hayatını kaybetti. Uzun süredir çoklu organ yetmezliğiyle mücadele eden Sun, 88 yaşındaydı.

Yayınlanma: 16.01.2021 - 13:32
Abone Ol google-news

Türk müzik tarihinin değerli isimlerinden, usta besteci Muammer Sun bu sabah Ankara'da hayatını kaybetti.

Kaldırıldığı hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren Sun, 88 yaşındaydı.

Sanatçı ve siyasetçiler usta bestecinin ölüm haberinin ardından üzüntülerini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Vefat haberini üzüntüyle öğrendim" dediği Sun'la ilgili şunları söyledi:

"Cumhuriyetimiz ve çocuklarımız için çok özel besteler yapmıştı. 23 Nisan’da çocuklarımız için hazırladığı şarkıları özel bir albüm olarak yeniden basmıştık. Vefat haberini üzüntüyle öğrendim, Muammer Sun’a  Allah’tan rahmet diliyorum."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise şöyle dedi:

"Hayatını Türk müziğinin gelişmesine adamış, değerli besteci ve eğitimci Muammer Sun’u kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve müzik camiasına başsağlığı diliyorum. Bizlere bıraktığı eserlerde yaşamaya devam edecek."

Piyanist ve besteci Fazıl Say "Bugün günlerden hüzün. Türkiye’nin müzik tarihinin en değerli isimlerinden biri Muammer Sun hocam bu sabah vefat etti. Üzüntüm gerçekten çok büyük, bu kayıp bizler için büyük" ifadelerine yer verdiği paylaşımında şunları söyledi:

"Nurlar içinde yatsın, iyi kalpli, dürüst insan, hakkaniyetli insan, değerli besteci, hocamız Muammer Sun. Işıklar içinde uyusun, hepimizin başı sağolsun, tüm ailesine sabırlar dilerim. Ne tuhaftır; gelecek ay onun eserlerini kayıt edeceğim. Daha bu vefat haberi gelmeden bir kaç dakika önce, hocayı düşünüyordum, mutlu olacaktır diye seviniyordum."

Piyanist Gülsin Onay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Muammer Sun Hocamızı kaybetmişiz.. Acımız  büyük.. Mekanı cennet olsun.. Allah rahmet eylesin.. Ülkemiz büyük bir müzik adamını, çınarını kaybetti" ifadelerini kullandı.

'TÜRK MÜZİĞİNİN KARAR SESİ SUSTU'

Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan ise "Türk müziğinin karar sesi susmuş. Huzur içinde uyusun hocamız" sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler