Uygunsuz kesimlere engel olunamıyor

Yapılan tüm uyarı ve alınan önemlere rağmen, bu sene de kurbanların boş arazilerde kesilmesine engel olunamadı. İstanbul'un birçok semti kan gölüne dönerken, İlçe Belediye Başkanlıkları'nın Zabıta Müdürlükleri'ne gelen ihbar telefonları susmadı.

Yayınlanma: 27.11.2009 - 15:46
Abone Ol google-news

İstanbul'da İlçe Belediye Başkanlıkları'nın Zabıta Müdürlükleri'ne, usulüne uygun olmayan kurban kesimiyle ilgili ihbar telefonları yağdı. Yurttaşların kesim için boş arazileri tercih ettiği Bağcılar'da, zabıta ekipleri şu ana kadar 54 ihbar aldıklarını açıkladı.

Bağcıların yanı sıra, Eyüp Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 70, Göngören 23, Ümraniye 27 usulüne uygun olmayan kesim ihbarı aldığını açıkladı. İhbarı değerlendirerek olay yerine giden zabıta ekiplerinin yurttaşları uyardığı, uyarıyı dikkate alarak kurbanını, kurban kesim yerine götüren ve atıklarını belediyenin gösterdiği konteynerlere atan yurttaşlara 69 lira olan cezai işlemin uygulanmadığı bildirildi.

Kağıthane İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ise herhangi bir ihbarla karşılaşmadıklarını, bu Kurban Bayramı'nda 60 kişilik ekiple görev yaptığını bildirdi. Zeytinburnu İçe Belediye Zabıta Müdürlüğü ise şua ana kadar 1 ihbar geldiğini, onun da asılsız çıktığını açıkladı.

 

Veteriner Müdürlüğü kaçan 8 boğaya müdahale etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Veteriner Müdürlüğü ise İstanbul'da Kurban Bayramı nedeni ile kaçan 8 boğaya müdahale edildiğini söyledi. Boğa kaçma şikayetlerinin Sultanbeyli, Bağcılar, Göngören'den geldiğini belirten Veteriner Müdürlüğü yetkilileri, bu yılki Kurban Bayramı'nın rahat geçtiğini, kaçan 8 boğa dışında, herhangi bir şikayet almadıklarını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler