Vahdet: 'The Beatles'ı bilmemekten övünç duyuyoruz

Birleşik Haziran Hareketi’nin (BHH) 1 Mayıs’a çağrı afişindeki Beatles üyelerini ‘üniformalı liseler’ olarak haberleştirmesiyle güldüren Vahdet, ‘haber’inin arkasında durdu.

Yayınlanma: 29.04.2015 - 14:11
Abone Ol google-news



Gazetenin bugünkü sayısında yer alan ‘Sol Medyada Gavurluk’ başlıklı haberde, ‘Beatles potu’nu haberleştiren Cumhuriyet, Birgün, Evrensel, Özgür Gündem, Yurt gazeteleri hedef alındı. Haberde, “Gezicilerin provokasyon kokan 1 Mayıs hazırlığını deşifre eden haberimizden rahatsız olan sol gazeteler koro halinde Vahdet’e karşı algı operasyonu başlattılar” denildi.

‘Mesele Beatles değil siz hala anlamadınız mı?’ diye soran Vahdet’in Ankara temsilcisi Fatih Akkaya da ‘Velev ki…’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

‘Sol medya organları’nın Vahdet’in haberini çok farklı bir noktaya çekerek sulandırıp, itibarsızlaştırmaya çalıştığını öne süren Akkaya, ‘sitem’ini şöyle dile getirdi:

“O afişteki kişiler “Beatles üyeleri”ymiş, Beatles üyelerini “liseli öğrenciler” sanmışız, Vahdet olarak Beatles’i bilmeyecek kadar cahilmişiz! Bu ve benzeri ithamlarda bulundular. Güler misin ağlar mısın?Biz ne diyoruz, bunlar ne diyor. Gençlerin illegal eyleme çağrılıyor olması yalan mı, değil. “Yeni Berkin’ler mi arzulanıyor” sorusuna cevap mı var, hayır. Eee?  Biz Beatles’i bilmiyormuşuz! Haber buymuş!”

‘Bizim için cahillik değil övünç’

Vahdet’in haberinin değerinin anlaşılamadığından dem vuran Akkaya, Beatles’ı bilmemenin kendileri için ‘cahillik’ değil, olsa olsa ‘övünç’ kaynağı olacağını belirterek, sözü buradan Beatles’ın efsanevi üyesi John Lennon’a getirdi.

“Hele baş solistleri John Lennon? İdolünüzdür eminim ki?..” diyen Akkaya, Beatles’ın Imagine isimli şarkısını ‘bildiğini’ göstermeyi ihmal etmedi ancak şarkıyı da yine ‘kendi meşrebine göre’ yorumladı.

‘Türk gençliği de öyle olsun istiyorlar’

Akkaya şunları yazdı: “Dün gazetemizin internet sitesi gazetevahdet.com’da da aktarıldığı üzere,  İslam’a olan mesafenizde John Lennon’un “Imagine” adlı şarkısında dile getirdiği “hayal”in etkisi vardır kesin!  “Dinsiz, ahlaksız bir dünya; uyuşturucu ve cinselliğin sınırsızca yaşandığı bir dünya hayali”nin? Evet evet… Şimdi daha iyi anlıyorum, o afişe neden Beatles Grubu’nun fotoğrafını bastıklarını! Türk gençliğinin de, Beatles solistleri gibi kural ve ahlak tanımaz olmalarını istiyorlar.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler